PROVEDENO ISTRAŽIVANJE

Tajne zavođenja: Ovo je najjače žensko ''oružje'' kome nijedan muškarac ne može odoljeti

Jači spol smatra ženski glas kao nešto vrlo atraktivno, ali važno je i da dobro razmislite šta ćete reći

Boja glasa je muškarcima jako privlačna kod žena. Instagram

M. Z.

16.2.2024

Naučnici su proveli istraživanje kako boja glasa utječe na muškarce i žene kada je u pitanju zavođenje. Rezultati su bili nevjerovatni – boja glasa, kao i način govora su definitivno najjače žensko sredstvo za zavođenje na koje muškarci padaju.

Snimali glasove

Naime, stručnjaci su tražili od kandidata da normalnim glasom broje od jedan do deset. Nakon toga, ti isti muškarci i žene morali su da ponove radnju, ali drugačijom bojom glasa, odnosno onako kako oni smatraju da zvuči seksi i zavodljivo.

Druga grupa muškaraca i žena odslušala je njihove snimke i morala da odluči šta od navedenog zvuči zavodljivo, a rezultati su ispali vrlo zanimljivi:

Žene uopće nisu reagirale na muške pokušaje da bojom glasa zvuče seksi, dok su muškarci zavodljivi ženski glas smatrali nevjerovatno seksepilnim.

Naučnici objašnjavaju da žene, kada žele da zvuče seksi, spuštaju glas kako bi postao dublji, govore sporije i tiše, što muškarci smatraju mnogo atraktivnijim od normalnog tona kojim uobičajeno govore.

Oblik tijela

Također, oni tvrde da je tu zapravo riječ o prirodnoj, instinktivnoj reakciji, koja na muškarce djeluje poput oblika tijela ili mirisa kože.

Iako su dokazi izneseni na vidjelo, ipak prvo razmislite šta ćete reći kada želite da zavedete muškarca, a ne samo kojom bojom glasa, prenosi super žena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.