65 HILJADA MJESTA

Za 2,5 miliona dolara: Najbolje mjesto za gledanje Super Bowla u drugom najskupljem stadionu na svijetu

Na stadionu se nalazi čak i noćni klub Wynn Field u kojem možete zakupiti sto i piti probrana alkoholna pića dok „gledate“ utakmice

Stadion Las Vegas - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
M. Z.

15.2.2024

U Las Vegasu nedavno je održana završnica doigravanja NFL lige američkog nogometa – takozvani Super Bowl. Kansas City Chiefsi slavili su pobjedu nad San Francisco 49ersima u drugom najskupljem stadionu na svijetu po imenu Allegiant.

Gigant vrijedan 1,9 milijardi dolara

Ovaj gigant vrijedan 1,9 milijardi dolara sa 65 hiljada mjesta krase zapanjujuće karakteristike – od pomičnog travnjaka preko modernog samoodrživog krova koji štiti posjetioce od velikih vrućina klasičnih za američku saveznu državu Nevadu do najveće isprintane 3D skulpture.

Na stadionu se nalazi čak i noćni klub Wynn Field u kojem možete zakupiti sto i piti probrana alkoholna pića dok „gledate“ utakmice.

Najbolje mjesto za gledanje utakmice u Allegiantu ipak imaju vlasnici, a njihova loža na stadionu tokom Super Bowla doseže cijenu od čak 2,5 miliona dolara. Namijenjena je za oko 20-ak osoba.

Vrtoglava cijena vlasničke lože na čudi upućene poznavatelje najvažnijeg nogometnog događanja u SAD, a pogotovo kad uzmete u obzir da su se najjeftinije ulaznice za Super Bowl ove godine prodavale po cijeni od oko 5.000 eura.

Ona dolazi s brojnim pogodnostima – osim najboljeg mjesta za gledanje utakmice u luksuznoj okruženju, na raspolaganju vam je besplatna hrana i piće s osobnim konobarom.

Jučer su se ovdje služili klasični specijaliteti koji se jedu u SAD tokom nogometnih utakmica, ali napravljeni sa skupljim sastojcima nego što je to inače slučaj.

Bogat jelovnik

Na jelovniku se našao hot dog od Wagyju govedine, nachosi s biftekom i poširanim jastogom, pečeni krompir punjen makaronima sa sirom i ukusnim rakovima te karamelizirane krafne sa sladoledom od vanilije.

Kako izgleda drugi najskuplji stadion u svijetu, i što sve možete dobiti u vlasničkoj loži tokom Super Bowla u YouTube videu otkriva GQ Sports, piše Punkufer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.