TUGA NA MARAKANI

Preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde

Jedini koji je u dresu tog kluba postigao het-trik u polufinalu Kupa evropskih šampiona

Stevan Ostojić tokom igračkin dana. ARHIV

A. V.

15.5.2022

Stevan Ostojić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, preminuo je u 82. godini.

Riječ je o nekadašnjem asu koji je bio legenda Crvene zvezde i koji je jedini u dresu tog kluba postigao het-trik u polufinalu Kupa evropskih šampiona, na utakmici protiv Panatinaikosa, 1971. godine.

- Fudbalski klub Crvena zvezda s velikim žaljenjem obavještava javnost da nas je još jedno fudbalsko ime napustilo zauvijek, a riječ je o Stevanu Ostojiću, prosavljenom golgeteru našeg kluba koji je preminuo u 81. godini života, navodi se na sajtu Crvene zvezde.


Stevan Ostojić je rođen 20. avgusta 1941. godine u Ostojićevu, a dIo Crvene zvezde kao fudbaler bio je od 1966. do 1973, u čuvenoj generaciji koju je predvodio Dragan Džajić i za to vrijeme odigrao 277 utakmica (124 prvenstvene) i postigao 156 pogodaka, osvojivši s tim klubom tri titule prvaka i dva Kupa Juguslavije. Osim za Zvezdu, nastupao je još za OFK Suboticu, Radnički Niš, Monako, Fenerbahče i San Hoze, a odigrao je po dvije utakmice za "A" i mladu reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener počeo je da radi najprije kao pomoćnik Branka Stankovića u Crvenoj zvezdi, kojeg je naslijedio na klupi prvog tima, gdje se zadržao godinu i po dana. U sezoni 1983./84., bio je trener subotičkog Spartaka, a kasnije u još nekoliko klubova. Bio je i član upravnog Upravnog odbora u vreme kada je Vladan Lukić bio predsjednik Crvene zvezde.

- Pamtićemo ga kao uvijek vedrog i nasmijanog čovjeka, spremnog da pomogne u svakom trenutku, ali i kao nekog ko je mnogo volio Crvenu zvezdu. Bio je tu za naš klub, kao iskreni i pravi zvezdaš, u momentima i kada se slavilo, ali i kada se tugovalo. Datum i mjesto sahrane bit će naknadno objavljeni. FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Ostojić. Neka mu je vječna slava, poručili su sa Marakane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.