TAJNI AGENT 007

Idris Elba objavio: Neću biti novi Džejms Bond

Na pitanje bi li želio, u nekom trenutku, preuzeti ulogu tajnog agenta 007, odgovorio je „A ko ne bi?“

Idris Elba. Agencije

L. K. P.

9.10.2021


Novi film Idrisa Elbe zove se „The Harder They Fall“, reper Džej Zi (Jay-Z) producirao je film koji će se prikazivati na Netflixu. U povodu londonske premijere filma TV kuća ITV pitala je Elbu hoće li on biti slijedeći Džejms Bond (James),  na što je glumac jasno odgovorio „Ne, neću biti Džejms Bond“.

Na pitanje bi li želio, u nekom trenutku, preuzeti ulogu tajnog agenta 007, odgovorio je „A ko ne bi?“ dok je na komentar o tamnoputom Džejmsu Bondu rekao „Biti će to znak da su se vremena promijenila kada prestanemo govoriti o crncima, bijelcima, bilo kojoj boji“.


Elba će slijedećih godina biti prilično zaposlen, poznato je da će posuditi glas jednom od likova u animiranom filmu „Sonic The Hedgehog 2“ te će glumiti u filmu „Three Thousand Years of Longing“ koji će režirati George Miller, poznat kao redatelj filma „Pobješnjeli Max“.


S obzirom da još uvijek nema službene objave o tome ko će biti novi Džejms Bond onda je Ben Višav (Whishaw), koji u posljednja tri Džejms Bond filma glumi tehnološkog izumitelja novotarija Q-a,  rekao kako bi volio da to bude neki od glumaca koji su se deklarirali kao homoseksualci. On smatra da bi tako nešto bio veliki napredak za društvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.