KRAJEM NOVEMBRA

Novi dokumentarac o Bitlsima Pitera Džeksona spreman za premijeru

Trodijelna serija sastoji se od preko 60 originalnih snimaka i više od 150 sati zvuka koji je do sada bio nepoznat jer je većina bila zaključana u trezoru više od pola stoljeća

Novi dokumentarni film o grupi "The Beatles". Agencije

L. K. P.

14.10.2021


Novi dokumentarni film o grupi "The Beatles", napravljen u tri nastavka "The Beatles: Get Back" Pitera Džeksona (Peter Jackson) u potpunosti se sastoji od nikad viđenih i obnovljenih snimaka, a fanovima će prikazati ključne snimke benda iz januara 1969. godine. Film je dokument njihovog kreativnog procesa koji pokazuje odnos između članova "Beatlesa" u vrijeme dok su pokušavali snimiti 14 novih pjesama tokom priprema za njihov prvi koncert uživo u više od dvije godine.


Trodijelna serija sastoji se od preko 60 originalnih snimaka i više od 150 sati zvuka koji je do sada bio nepoznat jer je većina bila zaključana u trezoru više od pola stoljeća.


Dokumentarac prikazuje posljednji nastup grupe "The Beatles" prvi put u cijelosti. Krovni koncert održan je u londonskom Savile Rowu. Također uključuje pjesme i klasične muzike koje se nalaze na posljednja dva albuma benda, "Abbey Road" i "Let It Be".


Premijera ove dugoočekivane trodijelne dokumentarne serije "The Beatles: Get Back" očekuje se krajem novembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.