GODIŠNJICA I PARTI

Talent agencija "Zona" 15. avgusta slavi 15. rođendan

Na parti u „Collegium Artisticum“ stižu ekskluzivni gosti

Anila Gajević: Alfa i omega "Zone". Instagram

L. S. R.

4.8.2023

Talent agencija "Zona" ove godine slavi 15 godina rada i to upravo 15. avgusta na Sarajevo Film Festivalu. Tradicionalni Zona party, kao i prethodne godine, podržat će Fondacija za kinematografiju Sarajevo, koja je i suorganizator događaja.

Zona party je ove godine dobio novog partnera, "Woman. comm club", čije su članice uspješne žene iz komunikacijske i advertising industrije.

Spona između komunikacijske i filmske industrije 

- Na ovaj način pravimo sponu između komunikacijske i filmske industrije s ciljem još jače kreativne industrije kako u BiH, tako i u cijeloj regiji -  poručuju iz "Zone".

Party će biti održan prvi put u prostoru Gradske galerije „Collegium Artisticum“, što je sjajna prilika za umjetničku saradnju nekoliko institucija i realnog sektora iz kulturne industrije, a što je također podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

- Osim što očekujemo stotinjak glumaca koji su i protekle godine snimali filmove i serije u brojnim evropskim zemljama i ostvarili globalne uspjehe, te bili prisutni na svjetskim festivalima i TV platformama, među zvanicama bit će i gosti Sarajevo Film Festivala, reditelji, producenti, scenaristi, direktori fotografije te predstavnici komunikacijske industrije, kao i medija.

Premijera na SFF-u

Upravo će brojni glumci "Zone" imati i svoje premijere na Sarajevo Film Festivalu poput filmova „Smrt djevojčice sa žigicama“, „Samo kad se smijem“, „Bosanski lonac“, „Sirin“, „Ekskurzija“, TV serije „Frust“ a neki od njih noviminovani su i za nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolje uloge u TV serijama.

Ove godine odlučili smo da akcent stavimo na ženske izvođače i umjetnike, tako da će nas zabavljati sarajevske dj-ice Ena Smajić i Adnoir, a domaćica večeri bit će glumica Maja Jurić - ističu iz "Zone".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.