JET SET

Tragična sudbina nekad poznate pjevačice Lavinj: Prihvatila sam smrt

U svom pismu fanovima objasnila bolest koja ju je zahvatila

AFP

Index.hr

8.9.2018

Pjevačica Avril Lavinj (Lavigne) najavila je povratak muzici nekih pet godina nakon izlaska posljednjeg albuma. Tridesettrogodišnja kanadska pop-rok pjevačica sad je i detaljno objasnila zdravstvene probleme koji su je držali daleko od pozornice.

U otvorenom pismu fanovima najavila je novi singl "Head Above Water" koji izlazi kasnije ovog mjeseca te priznala da ju je infektivna lajmska borelioza, s kojom se već godinama bori, gotovo ubila.

Nakon što je izdala svoj peti album 2013. godine, Avril otkrila kako joj je dijagnosticirana lajmska borelioza (infektivna bolest koju prvenstveno prenose krpelji, komarci i obadi) u aprilu 2015. godine, a isti mjesec već je počela s terapijama.


Novo pismo fanovima sugerira da je proces bio puno duži i teži nego su fanovi mogli znati. 

- Pet godina je prošlo otkako sam izdala svoj posljednji album. Provela sam posljednjih nekoliko godina kući boreći se s bolešću. To su bile najgore godine mog života jer sam prolazila kroz fizičke i emocionalne bitke - piše u pismu, navodeći kako je veći dio albuma snimila praktički iz kreveta.

Godine 2015. Lavin se rastavila od frontmena ''Nickelbacka'' Čada Kregera (Chad Kroeger), a internetom već godinama kruže bizarne teorije zavjera prema kojima je pjevačica umrla te su je zamijenili dvojnicom još početkom 2000.



Opisujući lajmsku boreliozu kao svoju "bolest života", objasnila je kako je napisala novi singl tokom "jednog od najstrašnijih momenata u svom životu".

- Prihvatila sam smrt i mogla sam osjetiti kako mi se tijelo gasi. Osjećala sam kao da se utapam. Kao da sam nestajala ispod vode i samo sam trebala izaći po zrak. Kao da sam u rijeci i vuče me struja. Ne mogu disati. Molim Boga da mi pomogne održati glavu nad vodom. Da mi pomogne prebroditi oluju. Približila sam mu se. Majka me držala. U njenim rukama napisala sam prvu pjesmu koju izdajem kako bih ispričala svoju priču - piše poznata pjevačica.


View this post on Instagram

Exciting things coming ...

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Lavin je fanovima poručila i kako dio nje ne želi govoriti o bolesti i želi je ostaviti iza sebe, no zna da mora. 

- Moram jer je to dio mog života, moram podizati svijest o toj bolesti. Jedan ugriz insekta može vas puno koštati - piše Lavin.

Osnovala je i udruženje koja se fokusira na prevenciju lajmske borelioze i informiranje o njoj.

"Head Above Water" izlazi 19. septembra, a Avril je uzbuđena zbog povratka, no fanove upozorava da se još oporavlja. 

- Napravit ću sve da se vratim na pozornicu, da putujem, da vam pjevam, da ponovo radim. No, moram uvijek slušati svoje tijelo i držati balans, pa vas molim da budete strpljivi - zamolila je fanove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.