PROCESI

Brat Seke Sablić prebačen u drugi zatvor na Kubi: Žalio se na uvjete

Uhapšen zbog sumnje da je podvodio i bavio se prostucijom

Brat glumice se nalazi u zatvoru koji Kubanci od 1997. koriste za strane državljane. Arhiv

Avaz.ba

25.1.2019

Brat poznate glumice Seke Sablić Siniša, koji je uhapšen na Kubi zbog sumnje da je podvodio i bavio se prostitucijom, prebačen je u zatvorsku jedinicu "La Condesa" u Havani, prenosi Blic.

Osim Sablića, uhapšen je i Srbijanac Goran Pavlović. Kako Blic prenosi, Sablić se nalazi u zatvoru koji Kubanci od 1997. koriste za strane državljane. 

Izvor Blica navodi da brat glumice insistira da je "veoma razočaran zbog ovog čina Kubanaca" jer on nije trebao biti uhapšen. Isprva se žalio i na zatvorske uvjete, ali mu je direktor zatvora napravio paralelu njegovog i položaja drugog uhapšenog Srbijanca u istoj akciji.

- Brat Seke Sablić je u povlaštenom položaju i zbog godina i nalazi se u ćeliji sa još trojicom zatvorenika, gdje imaju svoje kupatilo, frižider i šporet. Drugi uhapšeni Pavlović smješten je, međutim, sa još 78 zatvorenika, sa dva toaleta, dva pisoara, jednim frižiderom i šporetom - ispričao je izvor za Blic.

Brat Seke Sablić nadležnima ponavlja da je posredi namještaljka i da posjeduje potvrdu Ambasade Kube u Beogradu da nije krivično gonjen i da može boraviti na tom teritoriju.

Slučaj brata poznate glumice još je u istražnoj fazi, nakon čega će u narednih 60 do 90 dana tužilac donijeti odluku da li postoji krivična odgovornost ili ne. 

Kako prenosi Blic, Sabliću je početkom prošle godine zabranjen ulazak na Kubu. Tome je prethodila interevencija policije, međutim, on se, i pored zabrane, vratio na Kubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.