SVIJET MODELINGA

Melani Čolić karijeru gradi u Holivudu: Bh. forenzičarku izabrala Donatela Versače

Članica priznatih modnih agencija u Americi

Piše: A.HODŽIĆ

19.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4


Lijepa Melani Čolić uspješna je manekenka u Americi, gdje gradi modnu karijeru već nekoliko godina.   

Čolić je rođena u Čikagu, a danas živi i radi u Los Anđelesu, gdje ostvaruje snove iz djetinjstva, pa je tako sve aktivnija i na audicijama za filmska ostvarenja i serije.  

Revija u Dalasu 

Melani je na svom putu doživjela puno uspona i padova zbog kojih danas ne žali, jer konkurencija u Holivudu nikada nije bila jača s obzirom na to da hiljade ljudi svakodnevno dolaze u stjecište svih selebritija kako bi uspjele u svjetskom šoubiznisu. 

Jedan od najvećih uspjeha ove manekenke bila je revija za “Versace”, za koju je Donatela Versače (Donatella Versace) izabrala između nekoliko stotina modela za reviju u Dalasu.

 Sportski brendovi

Studentica forenzike do sada je radila kampanje za sportske brendove kao što su “Academy sport” “Cheeatos” i mnoge druge. Naša manekenka članica je modnih agencija “MP Management” u Čikagu, “Wallflower” Dalas, te velike agencije “Ford” u Los Anđelesu, preko koje dobiva značajne angažmane u Holivudu.

Odlazak u Ameriku 

Melanini roditelji su zbog ratnih dešavanja početkom devedesetih godina napustili našu zemlju, otišli za Njemačku, a onda započeli novi život u obećanoj zemlji. Majka naše ljepotice je iz Sarajeva, dok joj je otac porijeklom iz Bosanske Krupe.

Poređenje sa Žizel

Melani nerijetko ističe da joj je uzor Žizel Bundšen (Gisele Bundchen) te joj mnogo prijaju poređenja s njom, dok joj je revija za “Victoria’s Secret” veliki san koji će, nada se, ostvariti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.