LJEPOTICE Gradile karijeru u svjetskim prijestonicama

One su bombe: Šta je tajna uspjeha bh. manekenki u inozemstvu

Ljubomorni me prozivaju da sam operirana

N. AJNADŽIĆ – F. MUSTAFIĆ

Ema Golijanin, jedna od najpoznatijih bh. manekenki, prije nekoliko dana imala je vrlo zapažen nastup na reviji kupaćih kostima u Majamiju. Na ovoj Sedmici mode svoje kreacije predstavili su neki od najuspješnijih dizajnera iz cijelog svijeta, a atraktivna Ema nosila je čak tri revije.

- Internacionalni uspjeh ne dolazi preko noći. Iz mog iskustva potrebno je bilo mnogo truda da bih postigla to što jesam. Osim modelinga, uvijek sam radila kao koreograf i dizajner produkcije jer uživam u tome. “Miami Swimweek” je moja omiljena sedmica mode, jer sam uvijek motivirana da treniram i izgledam što bolje – kazala je Golijanin iz Los Anđelesa za “Avaz”.

Predstavljanje BiH u pozitivnom svjetlu

- Uživam da radim s dizajnericama koje su veoma kreativne i uspješne žene, koje me inspiriraju. Sretna sam što mogu da predstavljam našu zemlju u pozitivnom svjetlu u inozemstvu i da inspiriram mlade ljude pokazujući im da je, uz mnogo truda i upornosti, moguće uspjeti – kazala je Golijanin.

Ova Sarajka nije jedina koja ima priliku prošetati svjetskim modnim pistama. Karijeru u svjetskim prijestonicma mode uspješno grade ili su gradile i još neke bh. manekenke Amra Čerkezović, Sarah Čerkez, Ana Marija Jurišić, Nataša Borozan, Delila Softić...

Više o temi Ema Golijanin

FOTOMODEL
Ema Golijanin napunila 27 godina
NA VRH

Podijeli članak na