SAOPĆENJE Nakon što su rasprodate karte za "Tri pisma iz Sarajeva" Gorana Bregovića

Traži se mogućnost za proširenje kapaciteta Bijele tabije

Veliki interes za koncert 24. avgusta u Sarajevu

Avaz.ba

Bregović: Veliki interes publike za koncert u rodnom gradu

Foto: Arhiv


Nakon što je rasprodat kontingent ulaznica za koncert Gorana Bregovića "Tri pisma iz Sarajeva" 24. avgusta na Bijeloj tabiji, saopćenjem se oglasio organizator ovog velikog muzičkog događaja:

- To ipak ne znači da nema nade za one koji na vrijeme nisu sebi osigurali mjesto u gledalištu na Bijeloj tabiji, jer organizator iznalazi mogućnosti proširenja kapaciteta. Od 1. avgusta kreće montaža tribina i uređenja prostora za prijem i smještaj posjetilaca koncerta, kada će se znati stvarni kapacitet prostora tvrđave Bijela tabija. Nadamo se da ćemo moći obradovati zainteresirane koji su na čekanju za kupovinu ulaznica iz dodatnog kontingenta. 

U saradnji s ministrom Adnanom Štetom, iz Ministarstva za saobraćaj KS dogovoreno je da se na dan održavanja koncerta uvede vanredan režim saobraćaja na prilazima Bijeloj tabiji, a kompanija "Centrotrans-Eurolines" će, također, osigurati vanredan broj kombibus vozila da zadovolji potrebu za prevozom posjetilaca koncerta u oba smjera, uz napomenu da će ga moći koristiti samo oni koji su u posjedu ulaznice za koncert.

Cijena prijevoza u oba pravca (Baščaršija - Bijela tabija - Baščaršija) je 5 KM, a karte će se pored prodajne mreže "Centrotrans-Eurolines" moći nabaviti i na prodajnim mjestima: biletarnica BKC-a i na platou Centra Skenderija - stoji u saopćenju organizatora.

  • Zvanični vizual koncerta

    Zvanični vizual koncerta

    Foto: Promo


Više o temi Goran Bregović

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na