ZVIJEZDE

Idris Elba pobijedio koronu: Karantin svake godine

Sa suprugom u meksiku, čeka da se otvore granice

Idris Elba. Agencije

Avaz.ba

21.4.2020

Slavni britanski glumac, muzičar i producent Idris Elba izazvao je burne reakcije svojom objavom na Twitteru. Nakon što se i sam našao u borbi s koronavirusom i tu bolest pobijedio napisao je da bi svijet trebao da bude u karantinu sedmicu svake godine, kako bi se prisjetili borbe s koronavirusom.

Njegov prijedlog mnoge je dodatno razbjesnio i nije se svidio onima koji karantin teško podnose.

- Mislite da svako može odvojiti vrijeme da napustiti posao i ostane zatvoren? Ne živite u stvarnom svijetu. Misliš li da bi to siromašni ljudi koji žive sa šestoro djece poželjeli? Budalo", pljuštali su komentari.

Elba je 16.marta, nakon testiranja objavio da je pozitivan na COVID-19, a sedam dana nakon njega doznali su da se virusom zarazila i njegova supruga Sabrina Dovre. 

Dobro se osjećam, za sada nemam nikakve simptome, ali sam u izolaciji otkad sam saznao za moguće posljedice virusa", napisao je tada glumac. 

I glumac i njegova supruga imali su blage simptome i vrlo brzo su uspješno pobijedili bitku koju su vodili s ovim opakim virusom. Njih dvoje se i nakon oporavka nalaze u Meksiku, gdje je glumac snimao flim. Oni su također u videoporuci rekli da će, čim se otvore granice, otići iz Meksika za London.

Idris Elba sa suprufom. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.