MLADE NADE

Ariana Piknjač: DJ Khaledu svirala sam na najnovijoj pjesmi

Rođena sam u Australiji i do 14. godine s roditeljima sam živjela u Sidneju. Dijeljenje videa na Instagramu donijelo mi je mnogo poznanstava s utjecajnim ljudima

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

5.5.2020

Piknjač: Veoma aktivna na društvenim mrežama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ariana Piknjač (25) ambiciozna  je mlada Sarajka koja uspješno gradi karijeru flautistice. Članica je Sarajevske filharmonije, trenutno je na master studiju na Muzičkoj akademiji.

Kao i većina stanovništva planete Zemlje, i Piknjač vrijeme provodi u izolaciji.  Sada kao i prije pandemije koronavirusa ova mlada muzičarka je veoma aktivna na društvenim mrežama.


Moji snovi

U ovo teško vrijeme nastavila je raditi ono što najbolje zna pa je tako  nedavno sa svojim kolegama iz Japana, Amerike, Danske, Australije i Srbije udružila snage i na Instagramu su održali koncert i uljepšali dan ljubiteljima klasične muzike.

U razgovoru za „Avaz“ otkrila nam je šta je za nju muzika, kako ostvaruje svoje snove i koji svjetski muzičar je podijelio njen video na svojoj društvenoj mreži.

- Rođena sam u Australiji i do 14. godine s roditeljima sam živjela u Sidneju. S porodicom sam se 2008. vratila u Bosnu. Smatram da čovjek može ostvariti svoje ciljeve, bez obzira u kojoj zemlji živi, ako maksimalno, neumorno i konstantno radi na sebi - rekla je Piknjač.

Na Instagramu ima više od 76.000  pratilaca. Uživa u izvođenju džez, pop, rok i hip hop numera i sve to redovno dijeli sa svojim mnogobrojnim prijateljima na društvenim mrežama.

- Dijeljenje videa donijelo mi je mnogo poznanstava s utjecajnim ljudima, kao i mnogo projekata. Jedna od značajnijih ponuda za saradnju je ona  kada mi je direktor kompanije „PlayWithAPro“ ponudio da predajem flautu na ovoj svjetskoj online platformi za učenje i sviranje muzičkih instrumenata, čija   je baza u Kopenhagenu. Zahvalna sam i zbog činjenice što sam imala priliku da komuniciram sa svjetski poznatim ličnostima, među kojima mi je najveći uspjeh saradnja s pjevačem i producentom DJ Khaledom. Kontaktirala me je njegova menadžerica s upitom  bi li snimila cover njegove najnovije pjesme koja sadrži solo flaute. Također, rekla mi je da bi to DJ Khaled objavio na svom Instagram profilu na kojem ima više od  18 miliona pratilaca i tako je i bilo - otkrila je Ariana.



Biti odgovoran

Za nju je muzika nešto bez čega ne može živjeti. A želja joj je da sarađuje sa Stjepanom Hauserom, grupom „Coldplay“, Edom Širanom (Sheeran), Hansom Cimerom (Zimmer).

- U poslu kojim se bavim važno je biti tehnički kompetentan, biti odgovoran, imati razvijene radne navike, kao i fokus na svoj rad i ciljeve.

Naravno, dobar fizički izgled je “bonus”, ali nije od primarne važnosti – zaključuje Piknjač.

Moja ideologija

- Mnogo ljudi smatra da je klasična muzika dosadna, da je samo muzika za elitu. Smatram da je potrebno da  muzičari i organizacije nastoje približiti klasičnu muziku široj narodnoj masi kroz inovativni pristup. Trudim se voditi tom ideologijom i tako približiti klasičnu muziku i flautu ljudima različitih muzičkih interesovanja – istakla je Ariana.

View this post on Instagram

🤩 Global Insta Orchestra is BACK!! ➡️ @globalinstaorchestra ⬅️ 🔥 We had a blast playing Don Juan op. 20 by Richard Strauss especially during these tough times. Music really is a universal language and brings people together during tough times! ❤️ ⏺ 1st Violin: @dannykoo_boom (Seoul, South Korea) ⏺ 2nd Violin: @sumire_vln (Oita, Japan) ⏺ Viola: @thatviolakid (Los Angeles, USA) ⏺ Cello: @kkubota8 (New York City, USA) ⏺ Flute: @arianaflute (Sarajevo, Bosnia and Herzegovina) ⏺Oboe: @veronisab (Copenhagen, Denmark) ⏺ Clarinet: @laura_clarinetist (Melbourne, Australia) ⏺ Bassoon: @justanotherbassoonist (New York City, USA) ⏺ French horn: @nikolaciric (Novi Sad, Serbia) #flute #frenchhorn #violin #cello #viola #music #musicians #orchestra #acapellaapp #clarinet #oboe #bassoon

A post shared by Ariana Piknjač | Flutist ✨ (@arianaflute) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.