MANČESTER

Tri godine od terorističkog napada na koncertu Arijane Grande

Na koncertu je bilo više od 14.000 posjetioca. Pjevačica je zbog tog događaja dobila PTSP

Ariana Grande: Svaki dan misli na to. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

22.5.2020

Prošlo je tačno tri godine od terorističkog napada u Manchester Areni tokom koncerta američke pjevačica Arijane Grande (26). Libanonski napadač samoubica Salman Ramadan Abedi raznio se na izlazu iz Arene nakon što je završio koncert. Umro je on i još 22 ljudi, a ranjeno je njih 119. Ariana je zbog tog događaja, kako je sama rekla, dobila PTSP.

- Želim odvojiti trenutak kako bi se poslala ljubav svima koji su tužni i utučeni zbog godišnjice koja nam dolazi. Ne prođe dan da ova tragedija ne utječe na mene i sve nas. Mislit ću na sve poginule cijeli sedmicu i vikend - napisala je Arijana te rekla da će se pomoliti za sve umrle.


Umro je napadač i još 22 ljudi, a ranjeno je njih 119. Agencije

Napad se dogodio u 22 sata i 30 minuta navečer na svjetskoj turneji pjevačice pod nazivom "Dangerous Woman Tour". Na koncertu je bilo više od 14.000 posjetioca.

Policija je istakla kako se tada dogodio najsmrtonosniji napad u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon bombaških napada koji su se dogodili u Londonu 2005. godine.

Napadač je četiri sata prije početka koncerta na Twitteru objavio kako će izvesti napad te rekao kako je to osveta za sve napade na djecu u Mosulu i Raki. No, na to niko nije reagovao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.