MANČESTER Incident se dogodio 22. maja 2017.

Tri godine od terorističkog napada na koncertu Arijane Grande

Na koncertu je bilo više od 14.000 posjetioca. Pjevačica je zbog tog događaja dobila PTSP

L. K. P. / Avaz.ba

Ariana Grande: Svaki dan misli na to

Foto: Agencije


Prošlo je tačno tri godine od terorističkog napada u Manchester Areni tokom koncerta američke pjevačica Arijane Grande (26). Libanonski napadač samoubica Salman Ramadan Abedi raznio se na izlazu iz Arene nakon što je završio koncert. Umro je on i još 22 ljudi, a ranjeno je njih 119. Ariana je zbog tog događaja, kako je sama rekla, dobila PTSP.

- Želim odvojiti trenutak kako bi se poslala ljubav svima koji su tužni i utučeni zbog godišnjice koja nam dolazi. Ne prođe dan da ova tragedija ne utječe na mene i sve nas. Mislit ću na sve poginule cijeli sedmicu i vikend - napisala je Arijana te rekla da će se pomoliti za sve umrle.

  • Umro je napadač i još 22 ljudi, a ranjeno je njih 119

    Umro je napadač i još 22 ljudi, a ranjeno je njih 119

    Foto: Agencije


Napad se dogodio u 22 sata i 30 minuta navečer na svjetskoj turneji pjevačice pod nazivom "Dangerous Woman Tour". Na koncertu je bilo više od 14.000 posjetioca.

Policija je istakla kako se tada dogodio najsmrtonosniji napad u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon bombaških napada koji su se dogodili u Londonu 2005. godine.

Napadač je četiri sata prije početka koncerta na Twitteru objavio kako će izvesti napad te rekao kako je to osveta za sve napade na djecu u Mosulu i Raki. No, na to niko nije reagovao.

Više o temi Ariana Grande

ZABRINJAVAJUĆE
Arijana Grande ozbiljno bolesna
NA VRH

Podijeli članak na