SVIJET SLAVNIH

Kajli Džener više nije najmlađa milijarderka svijeta, evo šta je sada

U protekloj godini Kajli je zaradila 590 miliona dolara, a odmah iza nje našli su se Kanje Vest i sportisti Rodžer Federer, Kristijano Ronaldo i Lajonel Mesi

Džener: Mislila sam da je to ugledna stranica. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

5.6.2020


Nakon što je magazin "Forbes" otkrio da je neke svoje finansijske izvještaje prenapuhala te onda i povukao titulu najmlađe milijarderke svijeta koja je svoje novce zaradila sama, a ne nasljedstvom, Kajli Džener (Kylie Jenner) zasjela je ponovo na tron istog magazina, samo u drugoj kategoriji.

Na najnovijoj listi magazina "Forbes", i to onoj koja donosi popis najplaćenijih celebrityja svijeta, Kajli je zasjela na prvo mjesto. Zanimljivost je u tome što je samo nekoliko dana ranije taj isti magazin najmlađoj članici klana Kardašijan-Džener (Kardashian-Jenner) oduzeo titulu najmlađe milijarderke svijeta, i to nakon što joj je istu dodijelio dvije godine za redom.


Kajli je odmah reagirala na "Forbesove" nedavne optužbe da je lažirala i prenapuhala svoje finansijske izvještaje. Agencije

Magazin "Forbes", koji je Kajli prvo proglasio najmlađom milijarderskom svijeta, a onda, mjesecima kasnije, isto povukao, tvrdeći kako pravi prikaz njenih finansija nije tačan te kako se njeno bogatstvo procjenjuje na tek 900 miliona dolara, zbog čega ne može ući u klub milijardera.

Iako Kajli nije milijarderka, na najnovijoj "Forbesovoj" listi slavnih osoba s najvećom zaradom u protekloj godini, mlada starleta zasjela je na prvo mjesto s nevjerovatnih 590 miliona dolara, koliko je, prema njihovom mišljenju, zaradila u proteklih 12 mjeseci.

Prema pisanju "Forbesa", u protekloj godini Kajli je zaradila 590 miliona dolara, a odmah iza nje našli su se Kanje Vest (Kanye West) i sportisti Rodžer Federer (Roger), Kristijano (Cristiano) Ronaldo i Lajonel Mesi (Lionel Messi).

Džener je prošle godine prodala 51% učešća svoje kozmetičke kompanije, koja uključuje brandove "Kylie Cosmetics" i "Kylie Skin" kozmetičkoj firmi "Coty" za 600 miliona dolara, a vrijednost njenog poslovnog carstva taad je procijenjena na oko 1.2 milijarde američkih dolara.

Inače, Kajli je odmah reagirala na "Forbesove" nedavne optužbe da je lažirala i prenapuhala svoje finansijske izvještaje, napisavši:

-Mislila sam da je to ugledna stranica...no jedino što vidim je niz netačnih izjava i nedokazanih pretpostavki... Nikada nisam tražila nikakvu titulu niti sam ikada lagala o svom životu. Tačka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.