KO JE U PRAVU

Svađa uživo: Doktor Tiodorović i Jovana Joksimović u klinču

-Ustat ću, i otići ću, ako mi ne dozvolite da ispričam šta hoću - rekao je doktor

Avaz.ba

Jovana Joksimović

Foto: Arhiva


U jutarnjem programu TV Prva jutros je gostovao prof. dr Branislav Tiodorović, koji je govorio o putovanjima u vrijeme korone i objašnjavao nove mjere Kriznog štaba koje će početi da se sprovode od petaka, a odnose se na naše državljane koji se vraćaju sa ljetovanja. U jednom trenutku, atmosfera je postala malo neprijatna....

Naime, u studiju su Srđan Predojević i Jovana Joksimović razgovarali sa novinarkama o putovanjima, a jedna od njih je pričala i o otkazivanju aranžmana i odlasku na ljetovanje. Tada se u program uključio  Tiodorović. 

- Baš veselo i prijatno, volio bih da tako bude u našim bolnicama i covid ambulantama, a neće biti. Pitajte naše kolege kako im je bilo u julu, pitajte i građane, a da ne govorim o porodicama umrlih - rekao je član Kriznog štaba. 

Jovana se branila i rekla da lijepo raspoloženje u studiju nije bilo znak neozbiljnosti, što Tiodorović nije prihvatio kao izgovor.

- Ustat ću, i otići ću, ako mi ne dozvolite da ispričam šta hoću - rekao je on, nakon čega je u studiju nastao muk.

  •  Branislav Tiodorović

    Branislav Tiodorović

    Foto: Arhiva


- Ko kaže da odlaze u sigurne zemlje? Koja je to sigurna zemlja u Evropi? Kada je to Crna Gora ili Albanija bila sigurna, Hrvatska se promijenila prije mjesec dana... Molim vas, budimo ozbiljni, imamo vrlo ozbiljnu situaciju, nesigurno je u zemlji više nego ikada, i treba da se sačuvamo. Zašto su Englezi bježali iz Hrvatske, Austrijanci, Nijemci? Opet mi Srbi ispadamo najpametniji narod, pa nemojte, molim vas - rekao je on.

- Jasna je poruka da se ne ide iz zemlje. Svako je mogao da uživa i u Srbiji. Mogu da razumijem želju za odmorom, ali ponašajmo se odgovorno. Nisam siguran da svi prate ono što pričamo - rekao je on.

Tiodorović je dodao da je "odluka o nadzoru turista koji se vraćaju sa ljetovanja je zasnovana na epidemiološkoj situaciji i ekonomiji".  

- Ako želimo da protok ljudi i robe teče, ako dolaze studenti ili poslovni ljudi, ne treba im zatvarati granice. Možda ćemo im uvesti obavezno javljanje. Postojat će mogućnost elektronskog popunjavanja upitnika, određivanja da li se neko dalje javlja u covid ambulantu - rekao je on, a opet se naljutio kada su ga zapitkivali o mjeri javljanja i nadzora.

- Sa splavova u Beogradu se nikome nismo javljali - povisio je ton.

Tiodorović je na kraju poručio:

- Mi smo na raspolaganju svakom građaninu koji se vraća, da sačuva svoju porodicu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na