NOVI HOBI ILI...

Novi trend među bogatima: Šta zajedničko imaju Lebron, Tramp i Šakira?

Slavni prodaju luksuzne kuće

Kuća Toma Kruza. Agencije

N. Aj. / B92

14.3.2021

U svijetu holivudskih zvijezda i svjetski poznatih sportista javio se novi trend - prodaja luksuznih kuća.

Uglavnom je riječ o imanjima i nekretninama koje ne koriste i koje im nisu potrebne, a cijene ponekad dostižu astronomske iznose.

Ipak, ni njima nekad ne uspijeva da kuću prodaju po cijeni koju prvo odrede, pa su prinuđeni da ih spuštaju.

Jedan od najnovijih "oglasa" je za nekretninu koju prodaje Tom Kruz (Cruise).

Naime, poznati glumac za kuću u Koloradu traži čak 39,5 miliona dolara.

On ju je kupio 1994. godine, sagrađena je u planinskom stilu i površine je oko 930 kvadrata. Na imanju se nalazi i gostinska kuća.

Kuća Toma Kruza. Agencije

Međutim, u posljednje vrijeme mnoge zvijezde stavile su svoje nekretnine na prodaju.

Tako je nedavno komičarka i voditeljka Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres) oglasila na prodaju svoju rezidenciju na Beverli Hilsu po cijeni od 53,5 miliona dolara.

To imanje je površine nešto više od četiri hiljade kvadratnih metara. Glavna zgrada nudi 964 kvadrata životnog prostora uz pet spavaćih soba i devet kupatila. Također poseduje dnevnu sobu, trpezariju, dvije kuhinje, porodičnu i medijsku prostoriju, teretanu i gostinsku sobu. Glavna spavaća soba ima 185 kvadrata.

Također, i zvijezda filmova "Roki", "Rambo" i drugih, Silvester Stalon (Sylvester Stallone), odlučio je da proda svoju kuću na Beverli Hilsu za 110 miliona dolara.

Ovaj životni prostor ima čak 1.950 kvadrata, a u njemu se nalazi i osam spavaćih soba i 12 kupatila.

Kuća Džimija Falona. Agencije

Pjevačica Šakira (Shakira) i njen partner, fudbaler Barselone, Đerar Pike (Gerard Pique), oglasili su na prodaju svoju kuću u Majami Biču za 15,9 miliona dolara.

Kuća na obali je površine veće od 800 kvadrata i ima šest spavaćih soba i sedam kupatila. Dizajn enterijera inspirisan je Šakirinim kolumbijskim i libanskim poreklom, a uključuje i prostor sa nargilama, kao i posebno izrađen namještaj.

Jedan od najpoznatijih američkih komičara i voditelja Džimi Falon (Jimmy Fallon) stavio je svoj stan u Njujorku na prodaju. On i njegova supruga, filmska producentkinja Nensi Juvoven (Nancy Juvonen), odlučili su da cijena za koju bi prodali svoj tripleks bude čak 15 miliona dolara.

Stan ima šest spavaćih soba i pet kupatila. Par je potrošio skoro pet miliona dolara kupujući originalna četiri stana, ne uključujući troškove spajanja i renoviranja, a sada žele da utrostruče prvobitnu investiciju.

Čuveni košarkaš Lebron Džejms (LeBron James) oglasio je jednu od svojih rezidencija u Brentvudu u Los Anđelesu za 20,5 miliona dolara. Da, ima ih nekoliko. Kuća je građena u kolonijalnom stilu i njena površina je viša od 880 kvadrata. Tu se nalazi šest spavaćih soba, osam kupatila, teretana, medijska soba, ogroman bazen, spa-prostor...

Kuća Lebrona Džejmsa. Agencije

A Šekil O'Nil (Shaquille O'Neal) prodao je svoju kuću u Bel kanjonu u Kaliforniji za 1,85 miliona dolara. Dvospratna kuća je površine skoro 500 kvadrata i puna je različitih umjetnina, uključujući i mural sa O'Nilovim likom u kancelariji, kao i portrete repera u dnevnim boravcima.

Međutim, čuveni Šek se nije zaustavio ovdje, pa je nedugo zatim prodao još jednu vilu u Orlandu za 16,5 miliona dolara. Imanje se prostire se na više od 12.000 kvadrata u zatvorenoj zajednici sa više od 200 metara jezerske obale, a kuća ima čak 12 spavaćih soba. Kuća je površine veće od 2.900 kvadrata.

I teniska legenda Ivan Lendl odlučio je da se oprosti od kuće koju je gradio od osamdesetih godina do 1992. godine. Ova rezidencija zaista je ogromna - površina iznosi čak 1.672 kvadrata i ima čak 10 spavaćih soba i 15 kupatila.

I Donald Tramp prodaje svoju kuću u Plam Biču. Agencije

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) prodaje kuću na plaži u Palm Biču na Floridi za vrtoglavih 49 miliona dolara.

Kuća ima osam spavaćih soba i osam kupatila, a površine je skoro hiljadu kvadrata. Nazvana "Kuća na plaži" dvospratna kuća sagrađena je 1956. godine. Kako ona izgleda, pogledajte na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.