LEGENDA SARAJEVSKE SCENE

Otvorena izložba "Negdje na kraju u zatišju" u čast Želimira Altarca Čička

Zadao nam je izazov da ovo uradimo da bude dostojno njega. Nadam se da smo napravili dobru stvar, kazala je Čičkova supruga Edina Gugać

Sa otvaranja izložbe. N. Novaković

Piše: N. Aj.

9.5.2021

Želimir Altarac Čičak, legenda sarajevske muzičke scene, preminuo je u martu od posljedica zaraze koronavirusom. Danas je otvorena izložba koja je posvećena njemu pod nazivom "Negdje na kraju zatišja" u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Izložbu je moguće pogledati od 10. do 31. maja svakim radnim danom od 9 do 16 sati.

Edina Gugać, supruga Želimira Altarca Čička. N. Novaković

Autorica izložbe je Amina Abdičević, a za dizajn je bio zadužen Emir Operta. Producentica je Edina Gugać, supruga Želimira Altarca Čička. Iskazala je zahvalnost načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću za pomoć pri realizaciji ovog projekta koji se održava u sklopu obilježavanja Dana Općine Centar.

Rekla je i kako je bilo mnogo materijala i da je bilo teško odabrati šta prikazati publici.

Sa otvaranja izložbe. N. Novaković

- U malo kvadrata je jako puno emocija. Htjeli smo da hronološki stane sve što smo Emir i ja smatrali bitnim. Potrudili smo se da prikažemo ono što je najvažnije. Bio je problem napraviti selekciju. Nadam se da smo uspjeli u tome da fotografije prate tekstove. Tu su i privatne fotografije iz arhive i one iz njegovog takozvanog političkog života - kazala je Čičkova supruga.


Fadil Redžić prisustvovao otvorenju izložbe. N. Novaković

Dodala je da je on uvijek bio perfekcionista.

- Vjerovatno bi rekao: "E ova fotografije treba da ide tu!" ili tako nešto. Uvijek je bio perfekcionista. Bilo je sve ili ništa. Ako se nešto radi, onda se radi do perfekcije ili se nikako ne radi. Zadao nam je izazov da ovo uradimo da bude dostojno njega. Nadam se da smo napravili dobru stvar - istaknula je Gugać.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.