SARAJEVSKA PREMIJERA

Jovana Stojiljković, Maraševa saputnica u "Južnom vetru", za "Avaz": Sofija je drugačija od mene

Jako sam uzbuđena što sam u Sarajevu, jako volim ovdje da dođem, kazala nam je Stojiljković

Piše: N. Aj.

12.11.2021

Stojiljković: Znak da film pobjeđuje. N. Ajnadžić

Jovana Stojiljković, Sofija iz "Južnog vetra", bila je u Sarajevu na premijeri drugog nastavka "Ubrzanje" ovog megapopularnog krimića.

- Jako sam uzbuđena što sam u Sarajevu, jako volim ovdje da dođem. I kada je Festival (Sarajevo Film Festival, op.a.). Posebno sada, mi smo bili ovdje kada je bio prvi dio, ali ovo stvarno nisam očekivala, da je ovoliko ljudi došlo i mnogo sam uzbuđena. Mnogo sam sretna zbog ovoga, ovo je stvarno znak da film pobjeđuje - poručila je Jovana za portal "Avaza".

Ženski junak

Ona je još u prvom dijelu oduševila publiku širom refiona, ali i šire, ulogom prvo djevojke Petra Maraša, kojeg igra Miloš Biković, a kasnije i majke. Uz sve to, njen odabranik je u svijetu kriminala sa željom da ide ka samom vrhu.

Pa mislim da je prirodno da je ona porasla s obzirom na radnju filma. I onda ona reaguje u skladu sa svim tim. I samo mi je drago što sam u cijeloj ovoj priči i što se daje prostor ženskom junaku. To je zahtjevna uloga i mislim da je to nešto što je poprilično drugačije od mene, ali zajedno s Milošem Avramovićem (rediteljem, op.a.) smo došli do nekog rezultata koji je, čini mi se, istinit i uvjerljiv u ovom fiktivnom našem svijetu - istaknula je Stojiljković.


Nominacija na SFF-u

Ona je na ovogodišnjem SFF-u bila nominirana za najbolju glumicu za TV seriju "Južni vetar", što su bile ujedno i prve nominacije, s obzirom na to da je SFF prvi put ove godine uveo nagrade za TV kategoriju.

- Jako mi znači, mislim da je odlično što je Sarajevo Film Festival pokrenuo i tu kategoriju jer su sad serije jako popularne. I zbog toga mislim da je prosto dobra kategorija. A ponosna sam što sam bila nominirana za "Južni vetar" - poručila je Jovana Stojiljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.