DOBRO VEČE, PRIJATELJI

Pjevačica Slađana Mandić postala voditeljica: Zašto sam došla na OBN

Ova emisija je kao dobar izlazak u kafanu , otkrila je Mandić

Mandić: Godine mi nikada nisu bile bitne. E. Kalić

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

17.12.2021

Pjevačica Slađana Mandić (37) okušala se kao voditeljica u novoj emisiji na OBN televiziji - „Dobro veče, prijatelji“, koja je premijerno emitirana prošli petak, u 21 sat.

Kroz karijeru je, kaže plavokosa pjevačica, navikla na televiziju i gostovanja u studiju, ali ovo je ipak malo drugačije, jer se nalazi u ulozi domaćice. U opuštenoj revijalnoj emisiji vrlo malo će se pričati, a više pjevati.



Moj teren

Ona će zajedno sa svojim kolegama pjevačima praviti dobru atmosferu u studiju, ali i zapjevati. Pjevat će se uživo u studiju uz pratnju vrhunskih muzičara.

- Moji i ja gosti se ponašamo kao da smo na kafi i poenta emisije je pjesma. To je moj teren i tu se najbolje snalazim i osjećam. Ispunjavamo jedni drugima muzičke želje ili pjevamo za našu dušu. Ova emisija nam dođe kao dobar izlazak u kafanu i druženje, odnosno kao jedan dobar dernek – izjavila je Mandić, koja je u sretnom braku i ima dvoje djece.


Mandić: To je moj teren i tu se najbolje snalazim i osjećam. Instagram

Zbog čega ste se odlučili da se okušate kao voditeljica emisije "Dobro veče, prijatelji"?

-  Prvo što me privuklo jeste to što je ovo muzički šou. Bilo mi je drago da takav sadržaj planira uvesti jedna domaća televizija, jer su takvi sadržaji veoma rijetki u našoj zemlji. A ja generalno,  volim izazove. Kao javnoj ličnosti sve pred kamerama mi nije strano, pa ni vođenje emisija. U pitanju je lijep paket. Emisija sa mnogo dobre muzike i vrhunskim muzičarima, što jednostavno ne može, a da ne bude pogodak.

Emisija se emitira svaki petak u 21 sat. Promo

Da li ste se s nekim konsultirali što se tiče voditeljskog posla i da li imate nekog uzora?

- Nisam se konsultirala mnogo jer sama poenta emisije je da ja budem prirodna kakva jesam - Slađana Mandić, pjevačica. To sam u biti ja, samo malo drugačije su postavljene stvari. U emisiji i sama pjevam s kolegama, tako da je to sve zapravo  miks onoga što meni odgovara. Lijepo je pogledati profesionalce u voditeljskom poslu, od njih se može naučiti dosta toga.

Vedar duh

Kako stižete sve da uskladite, imate li neki recept, muzika, TV i biti mama?

- Često dobivam to pitanje i nikada nemam pravi odgovor. Kada bih sad iskreno sve to opisala, svi bi se hvatali za glavu. Teško je, ali stižem nekako. Ponekad je to na moju štetu, jer se odrazi na moje zdravlje i na moj imunitet. Zbog toga znam biti nervozna i preumorna, a pošto sam perfekcionista nije lako u takvom stanju održati standard. Ja želim izgledati perfektno, posvetiti se porodici na pravi način i biti tu za prijatelje, ali to je često nemoguće za jednu ženu. Posljedica je to i toga što spavam danju, a radim noću. Ali ide sve to nekako svojim tokom.

Mandić: Iskrena, vesela, jednostavna žena. E. Kalić

Bližite se 40. godini, koliko su ženama u šoubiznisu godine breme?

- Meni godine nikada nisu bile bitne. Dok me god bude grlo služilo i dok god me ljudi budu željeli da vide, ja ću biti tu. Najbitnije je da sam zdrava. Kada ste iskreno talentirani, nešto vam je dato od Boga i bavite se onime što volite, onda vas ne brinu godine. Nikad se bolje nisam osjećala ni izgledala nego sada u tridesetim i planiram taj status održati još barem 50 godina.

Opišite nam sebe u tri riječi.

- Iskrena, vesela, jednostavna žena. Dodala bih da sam vedrog duha, vesela i pozitivna.


Imam svoje vrline i mane

Kakva je Slađana u četiri zida?

- Normalna žena u četiri zida, kao sve žene na svijetu. Imam svoje vrline, mane i dobre i loše dane, tužne i sretne momente... Majka sam, supruga i domaćica i pjevačica. Evo sada sam i voditeljica, pa mi preostaje da se okušam u glumi i sve sam svoje snove ostvarila. Puna sam duha, volje za životom i volim cijeli svijet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.