PODRŠKA NAPADNUTOJ ZEMLJI

Ove slavne osobe donirale su novac ukrajinskom narodu

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski na svom Twitter nalogu izrazio je zahvalnost Mili Kunis i Eštonu Kučeru na prikupljenom novcu za njegovu zemlju

Mila Kunis i Ešton Kučer. Agencije

Piše: A. Z.

21.3.2022

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski na svom Twitter nalogu izrazio je zahvalnost glumačku paru Mili Kunis i Eštonu Kučeru (Ashton Kutcher) na prikupljenom novcu za njegovu zemlju.


- Ešton Kučer i Mila Kunis, koja je rođena u Černihivu, bili su među prvim javnim ličnostima koji su nam odlučili pomoći. Već su prikupili 35 miliona dolara i taj novac šalju kompanijama "Flexport" i "Airbnb", kako bi pomogli ukrajinskim izbjeglicama. Zahvalan sam na njihovoj podršci i impresioniran njihovom odlučnošću. Oni inspirišu svijet - napisao je Zelenski na Twitteru.

Pored Mile Kunis i Eštona Kučera sve više slavnih ličnosti progovara o ratu u Ukrajini, a mnogi su se odlučili donirati novac kako bi pomogli žrtvama ruske agresije.

Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) donirao je 10 miliona dolara za podršku Ukrajini. 


Leonardo Dikaprio. Instagram

Glumac je inače veoma društveno angažiran, a za Ukrajinu je duboko vezan, jer je njegova baka po majci Helene Indenbirken rođena u Odesi kao Jelena Stepanovna Smirnova. Odande je 1917. s roditeljima emigrirala u Njemačku, gdje je rođena Dikaprijeva majka.

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds. Instagram

Još jedan holivudski par, Blejk Lajvli (Blake Lively) i Rajan Renolds (Ryan Reynolds), odlučio je donirati novac zemlji na koju je Rusija izvršila agresiju.

 - Za svaki donirani iznos, dodat ćemo još toliko kako bi dali dodatnu podršku -  napisao je Rajan na svom Twitteru.



Betani Frenkl. Instagram

Na listi humanih zvijezda našla i Betani Frenkl (Bethenny Frankel), zvijezda rijaliti šoua "Real Housewives of New York City", koja je u intervju za "The Cut" otkrila kako je njena inicijativa "BStrong" prikupila milione za ukrajinske izbjeglice.

  - Šaljemo i 100.000 kriznih kompleta potrebnih izbjeglicama za preživljavanje. Osim kompleta za preživljavanje, novac koji ljudi doniraju ići će za gotovinske kartice, koje pomažu ljudima da obnove svoje živote - rekla je Betani.


Kraljica Elizabeta. Agencije

Iako britanska kraljica Elizabeta II nije javno govorila o ruskoj invaziji na Ukrajinu, svoje stav izrazila je donacijom Odboru za hitne slučajeve kako bi podržala njihove napore u prikupljanju sredstava za Ukrajinu.

 - Veliko hvala Njenom Veličanstvu Kraljici što je nastavila podržavati Odbor za hitne slučajeve i što je dala velikodušnu donaciju za Ukrajinu - napisali su iz Odobra na službenom Twitteru, ali nisu otkrili iznos.

Điđi Hadid. Instagram

Novčanu podršku je pružila i manekenka Džidži Hadid (Gigi), koja je na svom Instagramu obećala da će donirati svoju zaradu od aktuelnih revija.

- Naše oči i srca moraju biti otvoreni za svu ljudsku nepravdu. Neka svi vidimo jedni druge kao braću i sestre, izvan politike, izvan rase, izvan religije - napisala je Džidži na Instagramu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.