SVI U ŠOKU

Slavne kolege o napadu Vila Smita na Oskaru: Pogledajte nevjerovatnu reakciju Nikol Kidman

Reakcije na internetu varirale su od oduševljenja do zabrinutosti

Trenutak kada je Vil Smit udario Kris Roka. Printscreen

A. Z.

28.3.2022

Trenutak na 94. dodjeli Oskara o kojem se ne prestaje pričati bio je kada se dobitnik kipića za najboljeg glumca, Vil Smit (Will Smith) uvrijedio zbog šale voditelja Krisa Roka (Chris Rock) i ošamario ga na pozornici.

Reakcije na internetu varirale su od oduševljenja do zabrinutosti. Neki su podržali Smita, uključujući glumčevog sina Džejdena Smita (Jadena Smitha), koji je nekoliko minuta nakon ceremonije napisao na Twitteru: "I upravo tako mi to radimo".


Reakcija Nikol Kidman (Nicol) postala je mim u trenutku.


Reper 50 Cent na svom Twitteru poslao je podršku Vilu Smitu uz kratku poruku "ne igraj se samnom".

Neki su bili zgroženi Smithovim ponašanjem, i smatraju da je ovim postupkom normalizirao nasilje, a to nije u redu.

- Nasilje nije u redu. Napad nikada nije odgovor. Također? Ovo je drugi put da je Kris ismijao Džejd na pozornici, a večeras je krenuo na njenu alopeciju. Pogrešno je napadati nečiju autoimunu bolest. To namjerno činiti je okrutno. Oboje trebaju oduška - komentirala je glumica Sofija Buš (Sophia Bush).

- Da vam nešto kažem, jako je loša praksa izaći na pozornicu i fizički nasrnuti na komičara. Sada se svi moramo brinuti tko želi biti sljedeći Will Smith u komičarskim klubovima i kazalištima. - napisala je komičarka Keti Grifin (Kathy Griffin).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.