ŠTA JE ISTINA

Rene Bitorajac o šamaru Vila Smita: Malo mi je čudno da nema VAR-a i 30 kamera i 30 uglova

Glumac objasnio kako se "tuče" u pozorištu pa secirao udarac holivudskog glumca

Rene Bitorajac. Instagram

A. Z.

1.4.2022

Popularni glumac Rene Bitorajac za RTL Direkt je otkrio kako se "tuče" u pozorištu, jesu li udarci pravi ili nisu, a naučio ih je i kako se daju i kako se primaju.

 - Svaka tučnjava, bilo na filmu, bilo u pozorištu, se koreografira od strane stručne osobe, kao na primjer od nekakvog trenera borilačkih vještina. Bitan je ugao publike u pozorištu, ali postoje razne opcije kako zavarati publiku - rekao je Rene Bitorajac prije nego je pozicionirao novinara i "ošamario ga" te pokazao da je trik u dlanu postavljenom ispred brade koji zapravo prima udarac.


Rene Bitorajac u emisiji. Printscreen

Također, glumac je pokazao kako izgleda čupanje kose dok drugu osobu vučete po podu. Otkrio je da postoji niz različitih trikova počev od stolica koje lako pucaju, šećernih boca koje razbijate o glavu glumaca itd.

Komentirao je i popularan šamar Vila Smita (Will Smith) na dodjeli Oskara.

 - Žao mi je da se to dogodilo, ružno je to što smo vidjeli. To uopšte nije sporno da se šamar dogodio, ali malo mi je čudno da nema VAR-a i 30 kamera i 30 uglova. I onda odlazak koji bi trebao biti nastavak ljutnje, a kraj kada govori "ne spominji moju ženu" je lagano za odglumiti". Tu bi trebao biti nastavak ljutnje jer ne možete se ispucati jednim udarcem ako se nagomilalo negativne energije - objasnio je Bitorajac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.