EMOTIVNA PORUKA

Kćerka pokojne Merime Njegomir trudna: Zaplakala sam za sve nas što u savršenom tražimo manu

Nema većeg tamničara od nas samih, nema kritičara spolja, nema kontrolora, nema mučitelja - slobodne smo. Ali biramo da se samopovrijeđujemo. Ugnjetavamo, napisala je Jelena Njegomir

Piše: N. Aj.

19.7.2022

Jelena Njegomir. Instagram

Kćerka preminule pjevačice Merime Njegomir objelodanila je da je trudna.

Jelena Njegomir ove sretne vijesti podijelila na društvenim mrežama uz emotivnu poruku. Istaknula je svim ženama da nikada ne prestanu da vole sebe i svoje tijelo, te je objavila da je trudna.

- Danas sam se pogledala u ogledalo i ispustila po suzu za svaki put kad sam kritikovala svoje tijelo. Kad sam ga mučila terorom savršenstva. Kada ga nisam obožavala. Danas sam zaplakala za sve nas što u savršenom tražimo manu. Za svaki udah u kojem nismo svjesne kako smo božanstvene. Od Boga stvorene. Danas sam od zahvalnosti zaplakala za sve što moje tijelo radi za mene, uprkos mom trudu da ga mijenjam. Da ga vrijeđam. Sjetila sam se. Ljubila sam grudi koje dišu, srce koje kuca, ruke koje grle, noge što koračaju i um koji me vodi gdje god poželim, mazila svoju kosu-glasnika mog trpljenja. Žao mi je za svaki dan kada sam to zaboravila - napisala je ona na Instagramu i dodala:


- Nema većeg tamničara od nas samih, nema kritičara spolja, nema kontrolora, nema mučitelja - slobodne smo. Ali biramo da se samopovrijeđujemo. Ugnjetavamo.

Dok krijemo da smo ranjene. Danas vadim ružino trnje iz butina, skidam lance sa ruku, kacigu sa glave i nož iz srca. Danas se vidim. Volim sve što sam dobila i stekla. I korake koji su me vodili do ovdje, ljubim. Svaki me je doveo do najdubljeg saosjećanja sa sobom. Oni koji su boljeli ti su me ogolili da bolje sebe prepoznam. A između koraka nosila me duša. Riješena da me vrati kući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.