MOONAGE DAYDREAM

Film o Davidu Bouviju za kraj 23. Mediteran Film Festivala

Film je to koji sadrži zadivljujuće, nikad prije viđene snimke i izvedbe koji obuhvaćaju 54-godišnju karijeru Davida Bouvija

Mediteran Film Festival. Promo

N. Aj.

15.10.2022

Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 15. oktobra, u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu zatvara se 23. izdanje Mediteran Film Festivala (MFF).

O najboljima će odlučit međunarodni žiri u dvije kategorije – Grand Prix će dodijeliti žiri u sastavu Mateja Valentinčič, Yevhen Stepanenko i Dragan Nikolić dok će MFF Best Short izabrati Ivan Živković Žika, Hillel Rate i Iva Kraljević. Treću nagradu, tradicionalno svojim glasovima dodjeljuje publika, saopćili su organizatori.

Na ceremoniji zatvaranja, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih sedmica pod vodstvom Lucy Eagleson, u Širokom Brijegu snimili mladi polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, filmašima iz Amerike.

Ovogodišnji Mediteran Film Festival, nakon svečane dodjele nagrada, zatvorit će dokumentarac "Moonage Daydream" - filmska odiseja koja istražuje  kreativno, duhovno i muzičko putovanje Dejvida Bouvija (David Bowie).

- Film je to koji sadrži zadivljujuće, nikad prije viđene snimke i izvedbe koji obuhvaćaju 54-godišnju karijeru Davida Bouvija. Bret Morgen (Brett Morgen) je napisao, režirao, producirao i montirao "Moonage Daydream". Film uključuje 40 ekskluzivno remasteriranih Bouvijevih pjesama i prvi je film ikada koji je službeno autoriziran od strane "Bowie's Estatea". Naslov je dobio prema istoimenoj Bouvijevoj pjesmi iz 1971. godine - navode organizatori.

Filmske projekcije su u subotu na rasporedu od 10 sati kad će u programu MFF Fora biti prikazan film "Ljeto kada sam naučila letjeti". Od 16 sati u službenom takmičarskom programu kreću projekcije francuskog filma "Akouchetame" i italijanskog "Poslije revolucije". Od 18 sati sati konkurencija donosi francuski film "Bez dna" i hrvatski "Mlungu - Bijeli kralj".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.