MODNA IKONA

Ko je žena koja godinama čuva jednog od najvećih zavodnika: Još jednom potvrdila titulu "ikone stila"

Bekam je najveći uspjeh i procvat karijere doživjela kao modna dizajnerica

Viktorija Bekam. Instagram

Piše: A. H.

15.12.2022

Modna ikona i dizajnerica Viktorija Bekam (Victoria Beckham) nedavno se pojavila na božićnoj proslavi u svojoj prodavnici u Londonu.

Nekadašnja članica grupe "Spice girls" i ovog puta je dokazala zašto s ponosom nosi titulu "ikone stila". 

Bekam se odlučila za do sada rijetko viđenu i smjelu kombinaciju boja. Lila rolku sa dugim rukavima uklopila je sa braon suknjom sa dubljim prorezima koji su se "otvarali" pri svakom koraku.


I upravo je jedan takav korak uhvatilo oštro oko paparaca i otkrilo nabore na koži, dokazujući da je i ona obična žena i da godine pored silnih operacija, tretmana, ali i vježbanja mogu da dokažu suprotno. Prirodan proces starenja je neizbježan za sve, pa tako i za Viktoriju Bekam.

Izgled je upotpunila nešto tamnijom braon nijansom torbe, dok je na nogama obula lakovane bordo cipele na štiklu.    

Viktorija je svjetsku slavu dostigla kao „Poš Spajs“ (Posh Spice), jedna od pet članica ženske pop grupe "Spice girls". Nakon prestanka rada grupe, započinje solo karijeru i objavljuje album "Victoria Beckham". Također je objavila četiri singla koji su dostigli top deset na muzičkoj listi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Bekamova je veći uspjeh postigla kao modni dizajner, i važi za međunarodnu ikonu stila. Po prvi put se našla u ulozi modnog dizajnera kada je 2004. kreirala liniju džinsa za modnu marku „Rock & Republic“. Uskoro je uspostavila sopstvenu modnu liniju, „dVb Style“, u okviru koje je dizajnirala naočare za sunce, parfeme, ručne torbe i nakit. Također je objavila dve knjige — jedan modni vodič i jednu autobiografiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.