RAZLAZ MUZIČARA

Aleksandar Čović, frontmen grupe "Regina", nakon odlaska Davora Ebnera: Koga nema bez njega se može

Grupa već posljednju godinu dana nastupa bez Davora

Čović: Život ide dalje. Instagram

Piše: N. Avdagić

6.1.2023

Nakon što je pjevač Davor Ebner napustio grupu „Regina“ te se odlučio dalje graditi samostalnu karijeru, frontmen Aleksandar Čović za „Avaz“ rekao je da je on preuzeo mjesto pjevača u grupi.

Omiljeni vokal

- Grupa već posljednju godinu dana nastupa bez Davora, imali smo preko trideset koncerata tako da nije se to baš toliko osjetilo. On je moj omiljeni vokal, ali koga nema bez njega se može.

- Od kraja 2021. godine i cijelu 2022. pjevao sam ja, ipak su to moje autorske pjesme koje grupa „Regina“ izvodi i za sada tako funkcionišemo. Nekada je Davor pjevao te pjesme a sada ja, pa da li će za nekoliko godina pjevati neki novi pjevač to se nikada ne zna - ističe Čović.

Također nam govori kako je novi album urađen još u vrijeme pandemije koronavirusa. Deset novih pjesama je završeno i spot za pjesmu „Opraštam ti“.

- Sve je bilo spremno još u doba korone, pošto smo svi u to vrijeme imalo dosta vremena da se bavimo umjetničkim radom. Trenutno radimo spot za pjesmu „Dobro je“, koji će biti snimljen van granica Balkana, najvjerovatnije u Švicarskoj. Naša publika će imati priliku da u januaru ili februaru sluša nove pjesme – izjavio je Čović, Sarajlija sa beogradskom adresom.

Ebner: Napustio „Reginu“. Instagram

Sarajevi nam je sve dalo

Čović je istakao da kada je „Regina“ u pitanju Sarajevo je grad iz kojeg sve kreće.

- Nastali smo u Sarajevu i to je grad koji nam je sve dao. I kada je bila Evrovizija postali smo dio Sarajeva, a on dio nas – zaključio je frontmen grupe.

Grupa "Regina“ je oformljena 1990. godine u Sarajevu, a iste godine je objavila i prvi album pod nazivom "Regina".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.