PODIJELILA SVOJE ISKUSTVO

Dobila je vaučer za filere i završila s vrlo otečenim usnama

Objasnila je da je, dok je otišla do auta, shvatila da joj usne i dalje otiču i vratila se ljekaru koji joj je prepisao steroidnu kremu

Imala grozno iskustvo. Instagram

M. Z.

29.6.2023

Žena koja je postala viralna na TikToku i zgrozila gledaoce rezultatima svoje besplatne, ali bolne i neuspješne procedure povećanja usana upozorava druge da se čuvaju besplatnih ponuda na mrežama i umjesto toga potraže medicinske stručnjake.

Besplatni fileri

Džesika Burko (28) bila je uzbuđena kada je osvojila na Instagramu poklon za besplatne filere, ali taj osjećaj nije dugo trajao. Burko je inače godinu ranije stavljala filere.

Ali umjesto da dobije lijepe usne kakvim se nadala, osjetila se da nešto nije kako treba kada je vidjela da su natekle i tako bile dvostruko veće nego što bi trebalo.


@jessicacaileyburko Be careful who you go to. #fyp #cosmeticnightmares #trending ♬ original sound - Jessica Cailey Burko

- Jučer sam otišla da sredim usne i desilo se nešto loše - upozorila je Džesika u TikTok videosnimku.

Na snimcima je prikazana na klinici s anestetikom na usnama, a već u sljedećem kadru vidimo čime je to rezultiralo.

- Iskreno, ne znam šta je pošlo po zlu, više puta sam radila usne. Ovaj doktor je davao vaučere. Uradio je sve što je trebalo da uradi. Odmah nakon što mi je ubrizgao injekciju, pogledala sam se u ogledalo i shvatila koliko sam otekla.

Objasnila je da je, dok je otišla do auta, shvatila da joj usne i dalje otiču i vratila se ljekaru koji joj je prepisao steroidnu kremu, ali ona, nažalost, nije ništa riješila.

- Boljelo je kao pakao, što je bilo čudno jer znam da ne bi trebalo. Moja koža je postala izuzetno crvena, praktično odmah nakon toga. Znala sam da to definitivno nije normalno. Kada sam stigla kući, usne su bile veličine kao na ovom snimku. Lice je počelo da mi otiče.

Na snimku Burko je pokazala bočni ugao lica, otkrivajući koliko je ono nateklo. Nastavila je da objašnjava da je kasnije otišla u drugi kozmetički studio da razgradi filere.

Dala savjet

- Nakon rastvaranja, usne su mi brzo splasnule i lice mi je bilo opušteno, ali nakon cijele jedne sedmice vratila sam se u normalu.


Snimila video. TikTok / Printscreen

Čak i nakon njene promašene procedure Burko nije zauvijek odustala od filera.

Kada su joj se sporni fileri rastvorili, vratila se svom originalnom doktoru po još.

- Ono što bih rekla bilo kome jeste: molim vas da istražite, ako nađete nekoga koga volite i radi nevjerovatan posao, držite se njega - savjetovala je ona i dodala:

- Ako planirate da odete kod bilo koga drugog, obavezno postavljajte pitanja i budite 100 posto sigurni da oni mogu da urade ono što tražite ili znaju kako da urade posao koji želite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.