GODIŠNJICA UBISTVA

Kum Ksenije Pajčin i dalje se teško nosi sa njenim odlaskom: Poklonila mi je posao, bila je iskonski dobro biće

Pamtim je kao jednu od najboljih osoba koje sam ikada upoznao, rekao je

Grob Ksenije Pajčin. Nenad Kostić / Kurir.rs

Kurir.rs

16.3.2024

Ksenija Pajčin tragično je preminula na današnji dan, 16. marta, prije četrnaest godina. Usmrtio ju je tadašnji momak, crnogorski maneken Filip Kapisoda, u njenom stanu na Voždovcu u Beogradu, pa je potom presudio i sebi, piše Kurir.rs.

Njeni najbliži, među kojima je i Bane Dević, dan-danas se teško nose s ovom tragedijom. Pjevačica i poznati modni stilista, inače, rođeni su iste godine i razlika među njima je tek oko dvanaest dana. Bili su veoma slični, a svoje dugogodišnje prijateljstvo koje je počelo spontano na jednom prestoničkom splavu, krunisali su i kumstvom. Njen odlazak itekako je ostavio prazninu u njegovom životu.

- Poklonila mi je posao kojim se bavim. To se desilo baš spontano. Jedno pola godine, godinu je bilo: „'Hajde da radiš, hajde", a ja sam u tom trenutku na Pravnom fakultetu. „Hajde, hajde, hajde..." Nisam bio nešto pretjerano ni zainteresovan. I, onda se desilo da me je zvao neko iz jednog magazina, da je ona već zakazala snimanje i to nam je bio prvi posao. Mislim naš zajednički i moj prvi - objasnio je Dević, koji ne bi vezivao njihov jak i iskren odnos za bilo kakve sitnice.

I sam je, svakako, znao da je obraduje nekim znakom pažnje.

- Mi smo se godinama družili, naravno da postoji, svaki dan smo nešto jedno drugom poklanjali. Tako da se tu ne bih hvatao za neke sitnice. Prosto, bili smo najbolji prijatelji - izjavio je on, govoreći o prijateljici koja je i dalje među najboljima koje je ikada upoznao.

- Pamtim je kao jednu od najboljih osoba koje sam ikada upoznao, kao empatu, borca za pravdu, dobrog čoveka, to može da vam kaže vjerovatno svako ko je nju upoznao. Pamtim je kao jedno iskonski dobro biće - zaključio je Bane Dević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.