IMALA JE 33 GODINE

Prije 14 godina ubijena je Ksenija Pajčin: Mnogi je smatrali najljepšom ženom u Srbiji

Prema izvorima bliskim istrazi, tijelo Ksenije Pajčin pronađeno je u hodniku, a tijelo Filipa Kapisode u sobi, dok je pored njega bio pištolj

Ksenija Pajčin. Instagram

D. R.

16.3.2024

Pjevačica Ksenija Pajčin, koju su mnogi smatrali najljepšom ženom u Srbiji, ubijena je na današnji dan prije 14 godina. Imala je 33 godine.

16. marta 2010. godine njen partner Filip Kapisoda ubio ju je u njenom stanu u Beogradu, a zatim presudio sebi.

Prema izvorima bliskim istrazi, tijelo Ksenije Pajčin pronađeno je u hodniku, a tijelo Filipa Kapisode u sobi, dok je pored njega bio pištolj. Pjevačica je imala ulaznu i izlaznu ranu na glavi, dok je Kapisoda imao samo izlaznu ranu na tjemenu, što je ukazalo na to da je Kapisoda ubio Kseniju, a onda pucao sebi u usta.

Grob Ksenije Pajčin. Antonio Ahel/PIXSELL

Par se prije te kobne večeri 2010. godine navodno danima svađao, a sukobili su se zbog ljubomornog ispada kojima je Kapisoda bio sklon. Dragana Mirković je prije pet godina ispričala da ju je Ksenija nekoliko dana prije smrti tražila, no nisu uspjele razgovarati. 

- To je bila jedna preslatka i najljepša djevojčica. Imala je 15 godina kad je počela sarađivati sa mnom, kada je počela plesati u grupi. Ja nikada nisam vidjela ljepšu djevojčicu - rekla je tada Dragana.

Ksenijin prijatelj i voditelj Goran Stojićević Karamela na Instagramu joj je danas posvetio emotivnu objavu. "Ksenija Pajčin 3. 12. 1977. -16. 3. 2010. Zauvijek u mom srcu", napisao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.