PJEVAČICA NA UMRI

Naida Bešlagić iz Medine za "Avaz": Molim Gospodara da mi usliši sve dove s ovog svetog mjesta

U mojim dovama su svi moji prijatelji, komšije, porodica i svi meni dragi ljudi

Naida Bešlagić. Instagram

19.3.2024

Pjevačica Naida Bešlagić iza sebe je ostavila najteži period svog života. Naime, nekadašnjoj učesnici „Zvezda Granda“ prošle godine je dijagnosticiran karcinom jajnika.

Na ovakvo nešto niko ne može biti spreman, no mlada majka dvojice sinova niti jednog trenutka nije pomislila na predaju.

Mene su izliječili moja odluka i moj stav prema životu

- Mene su izliječili moja odluka i moj stav prema životu, jer boluje tijelo, ili uvjerenje, a ne vi - rekla je nedavno, između ostalog, u svojoj ispovijesti za portal magazina „Azra“.

Naida je nakon svega otišla na umru, gdje će zasigurno crpiti novu snagu i duhovni mir.

- Džamija Kuba je najstarija džamija na svijetu, smještena u okolini Medine u Saudijskoj Arabiji. Prve temelje postavio je poslanik Muhammed, a.s., za vrijeme hidžre, odnosno svog putovanja iz Meke u Medinu 622. godine. Mesdžid Kuba odlikovao je svojim riječima: „Svako onaj ko se očisti u svojoj kući, zatim dođe u džamiju Kuba i u njoj klanja dva rekata, imat će nagradu umre“ - poručila je Naida uz jednu od fotografija na Instagramu.

Pjevačica je otputovala u Medinu, istakavši da je ovo za nju najdraže putovanje do sada.

Svakom istinskom vjerniku bih poželjela da što prije dođe ovdje

Naida Bešlagić se za „Avaz“ javila iz Medine te nam je kazala:

- Otišla sam i hvala dragom Gospodaru što me pozvao i odabrao baš mene da budem ovdje i doživim sve ove ljepote i osjećaje. Otišla sam jer sam osjetila potrebu, dobila sam poziv Gospodara i odazvala Mu se. Sve ovo što sam doživjela ovdje je nešto najljepše u mom životu. Ovaj osjećaj, emocija, smirenost i zadovoljstvo duše. Susret s Poslanikom je puka emocija, skrušenost i shvatanje ovozemaljskog života u potpunosti.

Zahvalna sam svom Gospodaru što me počastio i odabrao da budem ovdje u ovom mubarek mjesecu - ramazanu.

Svakom istinskom vjerniku bih poželjela da što prije dođe ovdje, jer ovo svi trebamo, ovo treba naša duša, ovo treba naš iman.

U mojim dovama su svi moji prijatelji, komšije, porodica i svi meni dragi ljudi. I molim Gospodara da mi usliši sve dove s ovog svetog mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.