KOŠARKA

Veliki derbi u Euroligi

Najzanimljivije bi trebalo da bude u Madridu

Real poražen u dva uzastopna derbija. Arhiv

Avaz Sport

13.12.2018

Večeras se nastavlja Euroliga u košarci. 

Ukupno se igra 5 utakmica, a najzanimljivije bi trebalo da bude u Madridu. Real dočekuje Barcelonu u derbiju. Ovo će biti drugi meč ove dvije ekipe u posljednji mjesec. U prvenstvu je slavila Barcelona 86-69 i to je bila druga uzastopna pobjeda Katalonaca nad najvećim rivalom.

Real igra slabije u posljednje vrijeme, prošle sedmice su izbjegli poraz u Istanbulu, iako su gubili 14 razlike nekoliko minuta prije kraja. Prije toga su zabilježili tri uzastopna poraza, od CSKA iz Moskve, Olimpijakosa i Barcelone.
Serhio Ljulj se vratio nakon povrede i predstavlja veliko pojačanje za domaći tim.

Prema kladionici MOZZART, Real je favorit u ovom duelu i na pobjedu Reala ponuđena je kvota 1.35, dok je na pobjedu gostiju kvota 3,50.

Anadolu Efes gostuje u Atini kod Olimpijakosa. Turci igraju odlično ove sezone i predstavljaju najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Eurolige. Domaćin je u seriji od četiri pobjede u "Dvorani mira i prijateljstva". Gosti igraju najbolju sezonu u posljednjih nekoliko godina i nalaze se na četvrtom mjestu euroligaške tabele, zabilježili su 8 pobjeda i samo 3 poraza. Rodrig Bobua (Rodrigue Beaubois) je upitan za večerašnji meč i to bi mogao biti veliki hendikep za Efes. Olimpijakos nema problema sa povredama i svi igrači su spremni za večerašnji duel.

Prema kladionici MOZZART, Olimpijakos je favorit u večerašnjem susretu i na pobjedu Olimpijakosa kvota je 1,45, dok je na pobjedu gostiju iz Istanbula kvota 3.05.

U ostalim duelima sastaju se CSKA Moskva i Himki, Milano gostuje kod Fenerbahčea i Makabi u Tel Avivu dočekuje Baskoniju. 

Kvote za onlajn igru te čekaju u Mozzartu! Registruj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.