KONEKTIKAT

Džordan na ivici suza uveo Brajanta u Kuću slavnih

emotivnoj večeri u "Mohegan Sun Arena" u Konektikatu Brajanta je u društvo legendi uveo Majkl Džordan

S emotivne večeri u "Mohegan Sun Arena" u Konektikatu. AFP

G. Šumar

16.5.2021

Legendarni Kobi Brajant (Kobe Bryant), 16 mjeseci nakon smrti u helikopterskoj nesreći, primljen je u košarkašku Kuću slavnih. U emotivnoj večeri u "Mohegan Sun Arena" u Konektikatu Brajanta je u društvo legendi uveo Majkl Džordan (Michael Jordan).


Uvijek sam izbjegavala javno hvaliti svog muža

- Prošlog sam februara nazvala Majkla i pitala ga hoće li uvesti Kobija u Kuću slavnih i on je velikodušno prihvatio. Majkl, hvala ti što si večeras ovdje. Kobi ti se divio, to nam toliko znači, rekla je u uvodu Vanesa Brajant (Vanessa Bryant), Kobijeva supruga, te dodala:

- Uvijek sam izbjegavala javno hvaliti svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobivao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje, istakla je Vanesa Brajant dok je uz nju stajao Džordan.

Dodala je kako je njen pokojni muž naučio da cijeni navijače gledajući upravo Džordanove Bulse.

- Nikada nije zaboravio navijače, da je mogao on bi igrao svaku minutu svake utakmice. Toliko vas je sve volio, rekla je Vanesa Brajant koja je bivšeg supruga nahvalila kao velikog porodičnog čovjeka.

. Dragi Kobe, hvala ti što si bio najbolji muž i otac koji si mogao biti. Hvala ti što si uvijek pokušavao biti bolji, zaključila je Vanesa.


Garnet, Dankan, Tomjanović...

Osim Bryanta u košarkašku Kuću slavnih ušli su i Kevin Garnet (Garnett) i Tim Dankan (Duncan) te igrač i trener Rudi Tomjanović (Rudy Tomjanovich), trener muških "College" ekipe Edi Suton (Eddie Sutton), trenerice ženskih "College" ekipa Kim Mulkey i Barbara Stevens, košarkašica Tamika Catchings i NBA dužnosnik Philip Baumann.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.