KOŠARKAŠ REAL MADRIDA

Džanan Musa: Vujošević me tjerao da u šest ujutro idem po brijač

Džanan Musa je za srbijanske medije govorio o predstojećoj utakmici s Partizanom, kao i o anegdoti sa bivšim selektorom BiH, Duškom Vujoševiću

Musa: Ispričao anegdotu sa Vujoševićem. Screenshot/Twitter

N. H.

31.3.2023

Košarkaši Real Madrida večeras gostuju Partizanu u okviru 32. kola Eurolige, a za srbijanske medije je tu utakmicu i najavio Džanan Musa.

Datum dolaska Madriđana u bilo koji grad se označava kao praznik, a za dobri Partizan, trenutno sedma ekipa Eurolige, će biti i ogroman izazov, pošto su trenutno drugoplasirana ekipa sa omjerom 22-9 te su sigurno domaćini u prvoj rundi plej ofa.

Svjestan nezgodnog rivala

Crno-beli su opasna ekipa, a to zna i naš reprezentativac, kao i jedna od glavnih zvijezda Real Madrida Džanan Musa, koji je govorio o tome kako će njegova ekipa probati doći do pobjede.

- Svi dobro znamo kakva je atmosfera. Stvarno ne mogu dočekati da istrčimo na teren! Mislim da je to jedna od najboljih atmosfera na svijetu. Mislim da je Jasikevičijus prošlu utakmicu to rekao, ja se potpuno slažem s tim. I stvarno jedva čekam i svi smo jako motivisani da izađemo pred, nadamo se, više od 20.000 ljudi, da damo sve od sebe, da probamo da pobijedimo – kazao je Musa za sportal.Blic.

Anegdota s Vujoševićem

Legendarni trener Duško Vujošević je određeni period vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u svijetu je poznat kao trener koji je Partizan odveo na Final 4 2010. godine, a jedne angedote se prisjetio i Džanan Musa. 

- Bila je to večer, ponoć… fizioterapeut Amer iz reprezentacije mi kuca na vrata. Spavanje kod Duleta je najbitnije, ja otvaram i kao pravim se da spavam. Kaže da me Dule zove u sobu. Dolazim do sobe, ulazim i govorim ‘izvolite kouč’. On me gleda i pita me: Jesi li ti to neobrijan? Rekoh jesam. Kaže on. A imaš li brijač? Odgovaram da nemam. Eh kaže super. Sutra do 7 ujutro da si obrijan. Ali, kouč nemam brijač, a on govori da je upravo u tome stvar – započeo je bh. reprezentativac.

Svjestan situacije, Džanan je sutra ujutro već u šest bio ispred jedine prodavnice za koju je znao da s radom počinje tako rano.

- Šta ću, odem od sobe do sobe, nema niko. Sjetim se da jedina prodavnica radi na kraju grada od 6 ujutro. Ja sam u 6 ujutro stajao s novčanikom u ruci da uzmem taj jednokratni brijač. Došao sam na doručak sav izrezan, krv je kapala po meni. To je bio Dule. Nevjerovatan je. On tebi traži da si toliko fokusiran i što moraš ‘poginuti’ da nađeš taj brijač - otkrio je Musa anegdotu tokom rada s Vujoševićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.