KAPITEN SRBIJE

Bogdanović nakon velike pobjede: Volio bih Ameriku u finalu, da se izmjerimo

Drago mi je da smo u finalu, treba da se spremimo, dodao je lider reprezentacije Srbije

Bogdanović: Sjajan u finalu. FIBA

N. H.

8.9.2023

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je pobjedu protiv favorizovane Kanade (95:86) i uspjela se plasirati u finale Svjetskog prvenstva u košarci.

Srbija je vodila gotovo cijelu utakmicu, dominirajući Kanađane koji su izgledali pogubljeno u odbrani tokom čitavog toka meča. Svog protivinika u finalu će saznati nakon utakmice SAD i Njemačke, koja se igra od 14:40 sati.

Heroj je ponovo bio fantastični kapiten Bogdan Bogdanović. Završio je utakmicu sa 23 poena, pogodivši tri trojke, a tome je pridodao i tri asistencije. Odlični su bili i Ognjen Dobrić i Nikola Milutinov sa po 16 postignutih poena, dok je Dobrić pomogao, zajedno s fenomenalnim Aleksom Avramovićem, gušenjem napada najboljih igrača Kanade.

Nakon utakmice Bogdanović je bio veoma sretan, a otkrio je i protiv koga bi volio igrati u finalu.

- Ne znam šta bih rekao, mnogo sam sretan, mnogo smo radili, mnogo trenirali, bilo je kad nismo vjerovali u taj trening, isplatio se. Drago mi je da smo u finalu, treba da se spremimo. Volio bih Ameriku, da se izmjerimo, izgubili smo par puta od njih, bili smo egal. Volio bih zbog drugih igrača – kazao je Bogdanović nakon utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.