RAZGRAD

"Zmajevi" slavili u Bugarskoj: Prva pobjeda Roberta Prosinečkog

( Sportal.bg)

A. SOKOLOVIĆ

23.3.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekcije Bugarske s 1:0 u prijateljskom susretu koji je odigran u Razgradu. Jedini pogodak na susretu postigao je Kenan Kodro u 20. minuti utakmice.

„Zmajevi“ su tako, pod kormilom novog selektora Roberta Prosinečkog, došli do prve pobjede otkako je ovaj hrvatski stručnjak preuzeo BiH 4. januara.

Sjajna akcija

Naši nogometaši bili su bolji tokom cijele utakmice, imali su zrelije prilike za postizanje golova, ali je na kraju samo jedna lopta završila iza leđa golmana Plamena Ilieva Ivanova.

Igrala se 20. minuta kada je Haris Duljević odlično proigrao Seada Kolašinca. Defanzivac Arsenala pronašao je Kodru, koji je iz teške pozicije pogodio gol Bugara za vodstvo „Zmajeva“.



Nakon toga, Bugari su imali bolji period igre, ali su bili neprecizni. U tim trenucima na visini zadatka bio je golman Ibrahim Šehić, koji je spašavao našu mrežu.

No, ni puleni Prosinečkog u tom periodu igre nisu ostali dužni, a u 41. minuti se Kodro nakon odličnog kontranapada našao u 100-postotnoj šansi, međutim, njegov šut je otišao pored gola.

Drugo poluvrijeme je bilo, također, sadržajno, ali se mreže nisu tresle.

Nogometaši BiH se nisu povukli, već su pokušavali konstantno prijetiti golu Bugara, a izdvajamo priliku u 63. minuti, kada Ermin Bičakčić nije uspio ugurati loptu u mrežu nakon dobrog centaršuta Miralema Pjanića.

Treba dodati da je Prosinečki iskoristio pravo na nekoliko izmjena te je u drugom dijelu šansu dao Deniju Miloševiću, Harisu Medunjaninu, Goranu Zakariću, Smailu Prevljaku, Gojku Cimirotu i Toniju Šunjiću. 

S druge strane, Bugari su se konstantno mučili da naprave neku priliku. U tome nisu uspjeli, što zbog svoje (ne)kvalitete, ali i dijelom i dobre igre naše odbrane.

Najbolju priliku domaći su imali u 87. minuti kada je Martin Rajnov pogodio stativu, da bi nakon odbijene lopte dobio crveni karton, jer je pokušao rukom ugurati loptu u naš gol.

Kada se sve sabere zaslužena pobjeda Bosne i Hercegovine.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.