NOGOMET

Dejan Lovren u posjeti Općini Kakanj

A. Salihbegović

Az.S.

26.7.2018

Općinu Kakanj je oko 14.50 sati posjetio Dejan Lovren, vrhunski nogometaš engleskog nogometnog kluba Liverpul i član nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, koja je na Svjetskom prvenstvu, koje je nedavno održano u Rusiji, ostvarila veliki uspjeh.

Lovren je stigao u pratnji majke Sileve i oca Saše. Domaćini u Općini Kakanj su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić i općinski načelnik Nermin Mandra.

Premda se u medijima često navodi da je Dejan Lovren Zeničanin, istina je sasvim drugačija. Dejan je zaista rođen u Zenici, kao i veliki broj drugih građana s područja općine Kakanj s obzirom na njihovu upućenost na zeničku bolnicu i porodilište, ali Dejan je iz Kraljeve Sutjeske u općini Kakanj. On je ovom prilikom zahvalio svim navijačima u našoj zemlji, a posebno navijačima iz Kaknja i rodne Kraljeve Sutjeske, gdje će se susreti sa svojim mještanima nakon posjete Kaknju.

I pred samostanom u Kraljevoj Sutjesci predviđeno je da se susretne sa svojim Sutješčanima, gdje će mu biti priređen doček. Brojne novinarske ekipe prate ovaj događaj, a za svaku pohvalu je i Lovrenova podrška 15-godišnjem košarkašu iz Kaknja Anesu Begiću, koji bije bitku za ozdravljenje u Italiji. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.