NJEMAČKA

Bajern siguran protiv Ajntrahta

Posljednje kolo jesenjeg dijela Bundeslige

Njemačka: Novi trijumf Bajerna. AFP

Avaz Sport

22.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Bajern Minhen je nastavio seriju dobrih rezultata. Bavarci su u okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela Bundeslige u Frankfurtu savladali domaći Ajntraht rezultatom 3:0.

U uvodnih pet minuta meča gledali smo početno ispitivanje snaga. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Ajntraht u 8. minuti kada je Da Kosta (Danny da Costa) šutirao iz voleja u donji desni ugao, ali je Manuel Nojer (Neuer) bio dobro postavljen i sjajno mu odbranio šut.  Dvije minute kasnije, Luka Jović je imao odličnu priliku. Dočekao je centaršut u šesnaestercu, međutim pucao je loše i lopta je otišla desno od gola.

U 13. minuti zaprijetio je i Bajern. David Alaba je lijepo šutirao iz slobodnjaka  pod prečku, ali mu je Kevin Trap (Trapp) vrlo lijepo odbranio. Odmah nakon toga, Tomas Miler (Thomas Muller) je pokušao glavom poslati odbijenu loptu u gol, ali se ponovo Trap istakao na golu Ajntrahta. 

Bajern je do vodstva došao u 35. minuti kada je Robert Levandovski (Lewandowski) poslao loptu u šesnaesterac, a Franck Riberi (Ribery) je imao lagan zadatak da pošalje loptu u praznu mrežu za 1:0.

U 44. minuti mogli su Bavarci da udvostruče prednost, Miler je bio u dobroj prilici nakon centaršuta sa boka i pucao je s peterca. Međutim, nije bio dovoljno precizan i pogodio je prečku. 

U drugom poluvremenu Frankfurt je zaigrao nešto ofanzivnije, međutim nisu uspjeli postići gol. Konačnih 3:0 postavio je Rafinja (Rafinha) golom u 89. minuti meča.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.