ZMAJEVI SPREMNI ZA KUVAJT

Petev: Sretan sam što je Pjanić našao klub

Medicinski tim radi maksimalno da Sead Kolašinac i Metao Sušić budu spremni za Kazahstan

Ivajlo Petev. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.9.2021

Naš državni fudbalski tim sutra (20.45 sati) će na zeničkom Bilinom polju, nakon kvalifikacionog remija u Strazburu (1:1), odigrati prijateljsku utakmicu sa Kuvajtom. 



Kolašinac i Sušić

- Medicinski tim radi maksimalno da Sead Kolašinac i Metao Sušić budu spremni za Kazahstan, rekao je selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev i dodao:

 - Što se tiče utakmice protiv Kuvajta, dobit će priliku svi igrači koji su pozvani, da iskoriste šansu i zaštite svoje ime.

Nezaobilazna tema je i transfer Miralema Pjanića u Bešiktaš...

- Sretan sam što je Pjanić našao klub. On sigurno ne zaslužuje status kakav je imao u Barceloni. Bitno nam je da igra i siguran sam da će puno pokazati u Bešiktašu. Navjerovatnije on neće igrati protiv Kuvajta.

"Zmajevi" u utorak igraju veoma važnu kvalifikacionu utakmicu protiv Kazahstana.

- Sve je u našim rukama... Iskoristit ćemo šansu koja nam se ukazala. Sve je moguće, nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Igrači su svjesni svega, atmosfera je sjajna. Ovi igrači ginu za reprezentaciju, ističe selektor.

Na pitanje hoće li naša reprezentacija ponovo igrati u formacija 3-5-2, odnosno 3-5-1-1, Petev je odgovorio:

- Bitno nam je da se prilagodima igračima koje imamo. Ta formacija se pokazala kao dobro, vidjet ćemo da li ćemo nešto rotirati po tom pitanju.

Krunić: Spreman sam

Naš as iz Milana Rade Krunić nije igrao u Strazburu, ali je spreman za predstojeće utakmice.

- Imao sam problem sa mišićem (lista - op.a.), rekao je Krunić i dodao:

- U dogovoru sa selektorom odlučili smo da preskočim meč protiv Kuvajta. Ta utakmica će biti veoma bitna i bit ću spreman za Kazahstan, a što se tiče Kuvajta vidjet ćemo nakon treninga. Najbitnije da svi budemo zdravi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.