DUPLA KRUNA ZA "PLEMIĆE"

Mostarski okršaj u Zenici: Zrinjski pobijedio Velež i osvojio Kup BiH

Trenutak odluke dogodio se u 52. minuti kada je Mario Ćuže pogodio na asistenciju Josipa Ćorluke

Sa utakmice u Zenici - Avaz
Sa utakmice u Zenici - Avaz
Sa utakmice u Zenici - Avaz
Sa utakmice u Zenici - Avaz
Sa utakmice u Zenici - Avaz
+5

17.5.2023

Fudbaleri Zrinjskog osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon što su u finalu odigranom u Zenici savladali Velež sa 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u 52. minuti kada je Josip Ćorluka sjajno pronašao Marija Ćužea na drugoj stativi, a ovaj se odlično snašao i matirao golmana Veleža.

Zrinjski je ovom pobjedom došao do duple krune. Nakon što su "Plemići" furiozno osvojili Premijer ligu BiH, sada su došli i do trofeja Kupa.

Prvih deset minuta nije bilo prilika. Na prvu priliku se čekalo do 19. minute kada je Ćorluka zaprijetio, ali je odbranio to Veležov Osman Hadžikić.

Najbolji strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija imao je šansu u 42. minuti, ali je šut otišao pored stative Veležovog gola.

"Plemići" su poveli u 52. minuti preko Čužea, a nakon toga su uspješno kontrolisali utakmicu. Veležov Nemanja Anđušić je zaprijetio u 86. minuti, ali nije bilo promjene rezultata. Vrijedi istaći da je Edo Vehabović sa klupe zaradio isključenje.

Ovo je Zrinjskom prva dupla kruna, a drugi trofej Kupa nakon 15 godina.

I jedni i drugi su imali veliku podršku svojih navijača na stadionu Bilino polje u Zenici. Fudbalski savez BiH je klubovima podijelio po 3.000 ulaznica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.