POGREŠNA INVESTICIJA

Tom Brejdi izgubio ogromnu sumu novca zbog biznisa sa Žizel

Prema "New York Timesu", Brejdi je izgubio nevjerovatnih 30 miliona dolara, dok je Bundchen izgubila 18 miliona dolara

Tom Brejdi i Žizel Bindhen. Twitter

D. H.

10.7.2023

Bivša NFL zvijezda Tom Brady (45) povukao je pogrešan poslovni potez i izgubio pozamašan novac.

Desio se krah

Priča je počela kada su Brejdi (Brady) i njegova tadašnja partnerka Đizel Bindhen (Gisele Bundchen) (42) upoznali bivšeg bankara Sama Bankman-Frida (Sama Bankman-Frieda), osnivača FTX-a - platforme za online trgovanje kriptovalutama poput Bitcoina.

Benkman-Frid je uvjerio glamurozni par da investira u platformu, a Brejdi je postao njegov vrhunski brend ambasador. Moćni par se redovno pojavljivao u reklamama, na eventima i događajima uživo.

Potom se, 2022., desio veliki krah! Sam Bankman-Fried je razotkriven kao varalica koji je davao lažna obećanja svojim klijentima, a investitori su izgubili novac koji su uložili.

Prema "New York Timesu", Brejdi je izgubio nevjerovatnih 30 miliona dolara, dok je Bundchen izgubila 18 miliona dolara.

Kako je došlo do gubitka miliona?

Brady i Bundchen su plaćeni u FTX dionicama za svoje usluge kao ambasadori brenda. Kada je platforma pala, dionice nisu vrijedile ništa. To nije sve, jer bi njihov gubitak mogao da bude još veći, s obzirom na to da država može tražiti dodatne poreze na propalu investiciju.

Sada Brejdi želi poduzeti pravnu akciju protiv beskrupuloznog kripto bankara koji ga je uvjerio da investira i konačnu odluku donijet će sud.

Osim Brejdija i Bandčena, zvijezde kao što su Šakile O'Neal (Shaquille O'Neal) i Leri Dejvid (Larry David) su navedene kao žrtve prevare šefa FTX-a Bankman-Frieda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.