PREDSJEDNIK NS/FSBIH

Vico Zeljković i saradnici kod Čeferina u Sloveniji

Naš odziv na ovu akciju je najmanje što smo mogli da uradimo za velikog prijatelja našeg fudbala i prijateljski slovenački narod, naveo je Zeljković

Čelnici NS/FSBiH sa Čeferinom. Facebook

E. Ć.

16.9.2023

U Ljubljani je sinoć na stadionu Stožice odigrana humanitarna fudbalska utakmica na inicijativu predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za sanaciju šteta nakon katastrofalnih poplava koje su prošlog mjeseca pogodili ovu zemlju.

Humanitarnoj utakmici su prisustvovali bivši fudbaleri, te brojni fudbalski radnici, privrednici i ljudi iz javnog života, koji su imali priliku donirati sredstva.

U Ljubljani je sinoć bio i predsjednik NS/FSBiH Vico Zeljković koji se odazvao pozivu Čeferina.

- Fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, ponovo je ujedinio ljude u humanoj misiji i vjerujem da će prikupljena sredstva značajno doprinijeti obnovi materijalnih dobara.

Naš odziv na ovu akciju je najmanje što smo mogli da uradimo za velikog prijatelja našeg fudbala Aleksandera Čeferina i prijateljski slovenački narod - napisao je Zeljković.

Sa Zeljkovićem su u Sloveniji bili njegov savjetnik Marko Miličić, te Ivan Beus i Irfan Durić, dvojica potpredsjednika Saveza.

Zeljković se u Ljubljani susreo i sa popularnim bh. glumcem Enisom Bešlagićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.