PREDSJEDNIK UEFA-E

Čeferin izdvojio glavne favorite za zlato na EURO-u

Iako Njemačka na proteklim turnirima nije postizala znatne rezultate, mnogi ih svejedno smatraju glavnim favoritom,

UEFA

D. H.

11.6.2024

Evropsko prvenstvo samo što nije počelo, Njemačka i Škotska turnir otvaraju za tri dana. Prognoze o tome tko će osvojiti prvenstvo pršte sa svih strana, a oglasio se, naravno, i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Iako Njemačka na proteklim turnirima nije postizala znatne rezultate, mnogi ih svejedno smatraju glavnim favoritom, pa tako i Čeferin.

"Već sam rekao prijateljima, i ne znam zašto, ali mislim da je Njemačka najveći favorit. Posljednjih godina nisu dobro prošli, čak ni na velikim turnirima, ali imaju dobru ekipu" izjavio je za agenciju DPA.

Kao glavne favorite izdvojio je još tri reprezentacije, a osvrnuo se i na mogućnosti Hrvatske:

"Francuska, Engleska i Portugal su također glavni favoriti. Španjolsku ne treba podcjenjivati. U drugom redu bit će Hrvatska, Belgija, Nizozemska i možda Danska."

Osvrnuo se još i na sigurnosnu situaciju:

"Nema konkretnih sigurnosnih problema, ali geopolitička situacija u svijetu je teška. Sve je više nasilja i agresije, nije idealno, zato je prednost što se Euro ove godine organizira u jednoj državi, a ne diljem Europe kao 2021. godine. Mnogo je lakše raditi s policijom i obavještajnom službom, dobro surađujemo s njemačkom vlastima", zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.