TENISKA LEGENDA

Mjesec dana nakon izlaska iz zatvora Beker dobio posao

Imat će vlastitu emisiju na Eurosportu

Beker: Komentarisat će teniske mečeve. TWITTER

A. V.

3.1.2023

Mjesec dana nakon izlaska iz zatvora, njemačka teniska legenda Boris Beker (Becker, 55) vraća se na Eurosport i dobiva vlastitu emisiju "Matchball Becker".

Vlasnik mreže Warner Bros Discovery potvrdio je da će Beker komentirati glavni meč dana na prvom grend slem turniru sezone Australijan Openu, te kao stručni komentator analizirati druge mečeve. No Bild je objavio kako Beker neće putovati u Melburn, već će komentirati iz studija u Minhenu.

- Drago mi je što se Boris Beker vraća u naš tim Eurosporta na Australijan Openu. Od 2017. Boris je sastavni dio teniskih prijenosa na Eurosportu - istaknuo je Johen Gundel (Jochen Gundel), jedan od menadžera njemačke podružnice Warnera.

Njegov advokat objasnio je da je Beker "odslužio kaznu" i da "ne podliježe nikakvim kaznenim ograničenjima u Njemačkoj".

Posao je to koji je radio još od 2017. godine, međutim, nakon što je završio u zatvoru na njegovo mjesto došao je Miša Zverev (Mischa).

Beker je krajem aprila u Londonu osuđen na dvije i po godine zatvora zbog finansijskih prijestupa. Pušten je 15. decembra nakon osam mjeseci pritvora i protjeran je iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Bivši svjetski "broj jedan" je tokom karijere osvojio 49 turnira u karijeri pri čemu šest grend slem naslova - tri Vimbldona (1985, 1986, 1989), dva Australijan Opena (1991, 1996) i US Open (1989).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.