BIH

PROBLEMI Haos na Stupu!

Radovi kojima nikako kraja nema

A. ŠETA

13.9.2014

Razrovani, blatnjavi putevi, rupe i kamenje, naselja bez rasvjete, gužve u saobraćaju, probijeni rokovi i obećanja da će radovi na Stupskoj petlji biti gotovi do kraja oktobra...

Slika je to koja opisuje kako žive građani naselja Stup, ali i okolnih mjesta koji su primorani prolaziti ovim dijelom grada.

Silne rupe

Naša ekipa se na licu mjesta uvjerila s čime se to naši sugrađani suočavaju svakog dana.

Kako nam je kazao Fuad Džanić, više ne koristi auto, jer su stalno gužve, a teško izlazi iz svog nasilja zbog radova.

- Biciklom ne mogu jer nemamo staze, a pješke kad idem, blato je i neprohodno. Navečer je najgore, jer se ne vide silne rupe na putu - dodao je Džanić.

Brojni građani riskiraju pretrčavajući ulicu ispod pasarale, jer je smatraju opasnom i previsokom. Također, osobe s invaliditetom nemaju načina da prijeđu s jedne strane ulice na drugu.

Strah od visine

- Zbog godina ne mogu stalno da se penjem i silazim, a i strah me visine. Najgore je kada kiša pada, jer je klizavo - kazala je Mila Kulovac.

Riječ građana

anto-kasic

Anto Kašić - Znamo da su u pitanju ogromni radovi, ali stanje postaje nepodnošljivo. Stalno nam obećavaju da će nam omogućiti lakše kretanje, ali sve su to samo prazne priče.

ismet-aziri

Ismet Aziri: - Ovo je čisto pranje novca! Uzimaju pare na račun jadnih radnika. Nama penzije kasne, a oni imaju para za predizborne kampanje. Dok su oni na vlasti, neće biti bolje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.