IZBORI

Cvitanović demantirao navode o zajedničkom izlasku na izbore s HNS-om

Fena

20.3.2018

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović demantirano je navode o zajedničkom nastupu s Hrvatskim narodnim saborom (HNS) na predstojećim općim izborima, podsjetivši kako se HDZ 1990 na sjednici Središnjega odbora 2017. godine odlučio na samostalni izlazak.

Naime, u ponedjeljak su mediji prenijeli saopćenje Predsjedništva HNS-a nakon sjednice u Vitezu, te naveli kako se većina članova Predsjedništva HNS-a izjasnila kako je za zajednički nastup na predstojećim izborima. 

Cvitanović navodi kako zbog ranije preuzetih obveza nije nazočio sjednici tako da nije ni mogao kao član Predsjedništva raspravljati na tu temu te je osudio takav vid izvještavanja.

HDZ 1990 podsjeća kako je na sjednici Središnjeg odbora, održanoj 14. oktobra 2017. godine u Kupresu, donio Odluku o samostalnom izlasku na Opće izbore 2018. godine.

- Ova odluka najvišeg stranačkoga tijela, između dva sabora, jasno obavezuje kako mene kao Predsjednika, tako i sve članice i članove HDZ 1990. O našoj Odluci, o samostalnom nastupu upoznato je Predsjedništvo HNS-a te stoga još više čudi jučerašnje saopćenje - navodi Cvitanović.

Predsjednik HDZ-a 1990 također je izrazio negodovanje načinom na koji se saopćenjem sa sjednice oglasilo Predsjedništvo HNS-a, kao i zbog pokušaja pojedinih medija da načinom objave tog priopćenja pokušaju stvoriti dojam kako je u Vitezu dogovoren zajednički nastup na predstojećim izborima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.