BIH

Šarović: Ekonomija mora biti prioritet, inače gubimo godine

Fena

25.4.2018

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović najavio je da će dva dana Sarajevo Business Foruma iskoristiti za susrete sa šefovima delegacija iz više država, a da je fokus na državama iz okruženja.

Novinarima je kazao da će fondovima država predstaviti ključne potencijalne projekte u BiH, među kojima je i Saudijski investicioni fond.

- Mislim da su očekivanja pozitivna, posebno je dobra poruka regionalne saradnje, što ja snažno podržavam - rekao je Šarović te dodao da će se zalagati za razvoj infrastrukture koja je, prema njegovim riječima, jedan od prioriteta.

Govoreći o infrastrukturi, kazao je da BiH i zemlje okruženja s ovakvim ambijentom ne mogu očekivati da stignu države Evropske unije.

- S ovakvom infrastrukturom nismo konkurentni za ulaganje. Osim toga, stabilnost je najvažnija riječ ovog foruma, ali i promjena prioriteta ljudi koji vode zemlje - naveo je Šarović.

Pod promjenom prioriteta u prvom redu smatra ekonomiju. Mišljenja je da ona mora biti osnova, a da sve ostalo može čekati.

- Ako se to ne desi, imat ćemo izgubljene godine, a moje opredjeljenje je potpuno jasno - naglasio je Šarović.

Deveti Sarajevo Business Forum otvoren je jutros.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.