BANJA LUKA

Član SNSD-a Denis Šulić mogao bi naslijediti Senada Bratića: Radit ću u interesu svih građana RS

Šulić je za "Avaz" kazao da su na stranačkim organima SNSD-a i kluba poslanika razgovarali o toj mogućnosti

Denis Šulić. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

19.9.2019

Član SNSD-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Denis Šulić bit će kandidat da naslijedi Senada Bratića na funkciji potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda.

Šulić je za "Avaz" kazao da su na stranačkim organima SNSD-a i kluba poslanika razgovarali o toj mogućnosti.

- Predsjednik kluba je najavio da ćemo kao partija predložiti mene za poziciju potpredsjednika NSRS. Sada tu postoje određene procedure koje su jasno definisane Poslovnikom o radu NSRS. Predsjednik NSRS mora obaviti konsultacije sa svim šefovima klubova, i nakon toga će se odlučiti da li će se ići sa jednim ili više imena za potpredsjednika - kazao nam je Šulić i dodao da kandidatura još uvijek nije zvanična.

Odgovorio je i svima koji sumnjaju da će zastupati interese bošnjačkog naroda u RS i istaknuo da je više puta kazao da će zastupati interese svih građana u manjem bh. entitetu.

- Kao mlad čovjek sam ušao u politiku i nisam opterećen nacionalizmom ili bilo kakvim drugim teretom. Uvijek sam govorio da ljude dijelim na dobre i loše i da ću bio izabran ili ne, ostati Narodni poslanik koji je zastupao u svojim diskursima sve ljude, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost - dodaje Šulić.

Potvrdio je da je glasao za smjenu Senada Bratića s funkcije potpredsjednika NSRS, samo zbog toga što je Bratić funkcioner SDA koja je donijela deklaraciju na prošlosedmičnom kongresu stranke.

- Glasao sam za smjenu Senada Bratića, jer je naš stav SNSD-a da je okvir koji je dao Dejtonski sporazum, okvir u kojem se trebamo trenutno kretati. Nisam za promjenu Dejtonskog sporazuma na štetu bilo kojeg naroda, bez obzira radi li se o formiranju trećeg entiteta na štetu Bošnjaka u Federaciji ili neku drugu reorganiziaciju BiH koja će ići na štetu bilo kojeg od tri konstitutivna naroda. Jesam za dogovor, i ako ćemo nešto mijenjati, sva tri naroda trebaju biti uključena u te promjene - zaključuje Šulić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.