SARAJEVO

Počinje rušenje objekata na trasi Prve tranverzale

Prvi javni poziv okončava se 15. oktobra i tada će početi rušenje objekata na dionici od ulica Kranjčevićeva i Braće Begić

Razgovaralo se o realizaciji zaključaka s prethodnog sastanka. Vlada KS

Fena

2.10.2019

Operativni tim za praćenje realizacije projekta gradnje Prve transverzale organizirao je treći radni sastanak o realizaciji zaključaka s prethodnih sastanaka, a kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta kazao je da su u okviru rušenja objekata na trasi Prve transverzale objavljena dva javna poziva za izbor izvođača ovih radova.

Prvi javni poziv završava se 15. oktobra i tada će početi rušenje objekata na dionici od ulica Kranjčevićeva i Braće Begić, dok se drugi javni poziv završava 11. novembra, nakon čega će biti izabrani izvođači za rušenje objekata na cijeloj dionici Prve transverzale kako ne bi usporavali daljnje radove.

- Sve će se raditi u skladu s elaboratom i metodologijom rušenja, a prema redoslijedu rješavanja imovinskopravnih odnosa na pojedinim dionicima - naglasio je ministar Šteta.

Do kraja naredne sedmice, kako je i najavljeno, bit će u potpunosti izmješten depo minibuskog saobraćaja iz ulice Halida Kajtaza na lokalitet Ali-pašin most uz čišćenje tog prostora - saopćeno je iz Pres-službe KS.

Iz Direkcije za puteve istakli su da planovi za odabir izvođača radova na prvoj  dionici od Tehničke škole do ulice Braće Begić idu prema planu, a javni poziv najavljen je za prvu polovinu ovog mjeseca.

Predstavnici Općine Centar izvijestili su o toku aktivnosti na iznalaženju rješavanja pitanja objekata kolektivnog stanovanja na dionici saobraćajnice koji se nalaze u ovoj općini, kao i o drugim procedurama koje se vode u okviru priprema za gradnju.

Sastanak održan u zgradi Vlade KS. Press-služba Vlade KS

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.