SARAJEVO

Počela sjednica Vlade FBiH

Sa sjednice. Vlada FBiH

E. Ma. / Avaz.ba

31.10.2019

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati predložene dopune Uredbe o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH. Cilj je preciziranje godina života do kojih dužnost mogu obavljati članovi uprava privrednih društava s većinskim učešćem državnog kapitala.

Članovi Vlade izjasnit će se i o Prijedlogu odluke o utvrđivanju visine plaća direktora i novčanih naknada za rad u upravnim i nadzornim odborima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Pazarić, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Drin, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Bakovići, Zavoda za odgoj muške djece i omladine - Sarajevo i Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite - Ljubuški.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o zaduženju Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta regionalne deponije za kruti otpad u Živinicama, u iznosu do 5.000.000 eura.

Vlada FBiH razmatrat će Analizu poslovanja privrednih subjekata u Federaciji BiH u 2018. godini, koju je pripremio Federalni zavod za programiranje razvoja, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o izradi, sadržaju i primjeni šumskoprivrednih osnova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.